"Η Έκθεση του Οκτώβρη" ανοίγει ένα διάλογο για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα

Πρόκειται για μία έκθεση στην οποία συναντώνται δημιουργικά καλλιτέχνες διαφορετικών μέσων και ρευμάτων και πειραματίζονται έχοντας ως επικοινωνιακή βάση την ελληνική πρωτεύουσα.

Η Έκθεση του Οκτώβρη © Peggy Kliafa

Η IFAC Athina, έχοντας διανύσει μία επταετή πορεία ιχνηλάτησης και εμπλοκής με τις πολυεπίπεδες χαρτογραφίες της σύγχρονης τέχνης, επιστρέφει στην αποτύπωση της αδιαμεσολάβητης αμεσότητας του παρόντος με την "Έκθεση του Οκτώβρη". Αρχικώς προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου, η έκθεση παρατείνεται έως τις 19 Νοεμβρίου 2022 λόγω της ιδιαίτερα ένθερμης εμπλοκής των συμμετεχόντων και της θετικής υποδοχής της από το κοινό.

Η "Έκθεση", την οποία επιμελείται η Άλια Τσαγκάρη, συνθέτει θεωρητική έρευνα και καλλιτεχνική πρακτική με σκοπό την επανεξέταση της επιμελητικής διαδικασίας και τον εντοπισμό των ιστορικών – κοινωνικών, πολιτικών, και αισθητικών – πραγματικοτήτων που την περικλείουν. Πρόκειται για μία έκθεση στην οποία συναντώνται δημιουργικά καλλιτέχνες διαφορετικών μέσων και ρευμάτων με σκοπό τη δημιουργία ενός διαλόγου για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα.

Φέρνοντας κοντά καλλιτέχνες διαφορετικών μέσων, τεχνοτροπιών και ρευμάτων με σκοπό τη σύνθεση ενός διαλόγου για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα, η έκθεση, μεταθέτει την παραγωγή νοήματος από τις εξωτερικώς επιβεβλημένες αφηγήσεις στη δομική διάδραση των συμμετεχόντων. Σε αυτό το πειραματικό επιμελητικό εγχείρημα, η Αθήνα λειτουργεί ως ο καταλύτης που επικοινωνεί την ουσία της ενότητας της τέχνης με τη ζωή. Η "Έκθεση του Οκτώβρη" σηματοδοτεί ταυτόχρονα την αρχή μίας νέας εποχής για την IFAC Athina, οποία επιστρέφει με ανανεωμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα μετά από τη μερική της απουσία κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η "Έκθεση" θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου με την εκδήλωση "Saturday Salon: The October Show", από τις 2 έως τις 8 μ.μ. Μετά το πέρας της έκθεσης, θα εκδοθεί κατάλογος της δράσης που θα περιλαμβάνει τα έργα και κριτικά κείμενα.

Info: IFAC Athina | 15/10-19/11 | Ώρες Λειτουργίας: Τετ. - Σαβ.: 2 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.