"SEE GIRLS": Η έκθεση της Frederikke Jul Vedelsby στο ERGO Collective

Στο έργο συμμετέχουν η ζωγράφος Alba Enström και η τραγουδίστρια Suzanna Holland.

SEE GIRLS Ergo Collective

Η ERGO Collective παρουσιάζει τη σόλο έκθεση "SEE GIRLS" της Frederikke Jul Vedelsby. Το SEE GIRLS είναι ένα έργο σε φιλμ 16mm, σχέδιο και κείμενο και είναι η πρώτη φορά που η καλλιτέχνης παρουσιάζει πρότζεκτ της στην Ελλάδα.

"Το σώμα είναι εκπληκτικό. Σήμερα το πρωί κόπηκα όταν έκοβα ψωμί. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και η πληγή μου έχει επουλωθεί. Σε ευχαριστώ για την κάρτα σου. Παρόλο που την έστειλες πριν από 7 μήνες, μόλις την παρέλαβα. Το timing ήταν τέλειο. Έφτασε την ημέρα των γενεθλίων μου. Μου έχουν πει ότι οι άνθρωποι θέλουν φωτογραφίες ανθρώπων που γνωρίζουν, και όχι αγνώστων. Είναι όμως ενδιαφέρον ότι οι άνθρωποι αγοράζουν πίνακες άλλων ανθρώπων. Οι πίνακες και οι φωτογραφίες έχουν μεγάλη διαφορά.

Κάθεται ανάμεσα σε μερικές πέτρες. Κάποιος έρχεται και λέει κάτι που εκείνη δεν μπορεί να ακούσει. Στην αρχή, βλέπει απλώς το στόμα του να κινείται, κόκκινο, στρογγυλό και αξιοσημείωτο, μετά η φωνή του γίνεται πιο καθαρή. Κάτι λέει για τις πέτρες. Είναι ωραίος ο τρόπος που απλώνονται οι πέτρες εδώ. Πολλές από τις πέτρες βρίσκονταν κάτω από το πάτωμα του σπιτιού μας σε διάφορα σημεία. Μετακινήσαμε τα πατώματα και όταν σκάβαμε κάτω από το πάτωμα, περιστασιακά συναντούσαμε μεγάλες πέτρες. Ήταν χαρούμενες που σηκώθηκαν στον αέρα, αντί να είναι παρατημένες κάτω από το πάτωμα. Κάτω από το πάτωμα της κρεβατοκάμαρας μου, υπήρχαν δύο πέτρες που τις βγάλαμε και τοποθετήσαμε σε διάφορα σημεία στον κήπο. Και μετά υπήρχε ακόμη μία πέτρα. Ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσαμε να τη μετακινήσουμε από τη θέση της, οπότε βρίσκεται ακόμα κάτω από την κρεβατοκάμαρά μου. Είναι πολύ ξεχωριστή. Κάτω από την κρεβατοκάμαρά σου.

Το στόμα της Siri είναι πολύ μικρότερο τώρα και μπορεί να φιλοξενήσει μόνο μικρά μηνύματα. Υποθέτω ότι είναι εντάξει. Η αδερφή Siri είναι ένα ξωτικό-μηχανή και σας παρακαλώ να συγχωρείτε τα λάθη. Η παραλία θα είναι εκεί, η άμμος και το νερό, και τα see girls θα μας περιμένουν".

Στο έργο συμμετέχουν η ζωγράφος Alba Enström και η τραγουδίστρια Suzanna Holland.

Η Frederikke Jul Vedelsby είναι καλλιτέχνης σε residency στο Δανικό Ινστιτούτο στην Αθήνα για τους μήνες Οκτώβρη-Νοέμβρη, είναι κάτοχος MFA από την ακαδημία τέχνης του Malmö (SE), σπούδασε critical writing στο Biskops Arnö (SE), ήταν καλλιτέχνης στο residency στο LungA (IS), Can Serrat (ES) και συμμετείχε στο πρόγραμμα ανεξάρτητων σπουδών Maumaus (PT) και Materia Abierta (MX). Η Frederikke φτιάχνει τα λαδοπαστέλ τα οποία χρησιμοποιεί στα έργα της και βλέπει το βίντεο ως μια συνεργασία με τους ανθρώπους με τους οποίους μαγνητοσκοπεί.

Εγκαίνια: 4/11 (7-10 μ.μ.)

Info: Ergo Collective | 4-9/11 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Τετ.: 6-9 μ.μ, Σαβ., Κυρ.: 3-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.