Ο Δημήτρης Βογιαζόγλου ταξιδεύει αναζητώντας το ωραίο

Με αυτήν την έκθεση ο καλλιτέχνης επιθυμεί να μεταφέρει στον θεατή τα συναισθήματα που νιώθει κατά την διάρκεια της δημιουργίας ενός έργου του.

'Θάλασσα αλμύρα' Δημήτρης Βογιαζόγλου

Ο χώρος τέχνης ArteVisione παρουσιάζει την ατομική έκθεση του εικαστικού Δημήτρη Βογιαζόγλου με τίτλο "Θάλασσα αλμύρα", από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Το υγρό στοιχείο είναι κάτι που πάντα γοήτευε τον καλλιτέχνη και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα έργα του. Με αυτήν την έκθεση ο Δημήτρης Βογιαζόγλου επιθυμεί να μεταφέρει τα συναισθήματα που νιώθει κατά την διάρκεια της δημιουργίας ενός έργου του. Σύμφωνα με τον ίδιο, εμπνέεται από το ωραίο και έτσι ξεκινά κάθε έργο του. Είναι ένα είδος performance. Ταξιδεύει ανά τον κόσμο αναζητώντας το ωραίο. Φέτος σε εικαστικά φεστιβάλ σε Ιρλανδία, Βιρτζίνια, Ολλανδία. Στην Ελλάδα ζωγράφισε σε Σαλαμίνα, Χαλκίδα, Σέριφο, Σούνιο. Λέγεται ζωγραφική εκ του φυσικού ή plein air. Μια ζωγραφική στην Ευρώπη παραμελημένη, αλλά που στα μουσεία οι αίθουσες με αυτή έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. 

Ο Δημήτρης Βογιατζής έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές με πιο σημαντική τα ποιητικά των χρωμάτων στο Ιταλικό Ινστιτούτο το 2020. Έργα του βρίσκονται στο Εθνικό Μουσείο του Kazakstan, στο Europen Patent Office, Europol και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Info: ArteVisione | 10-21/11 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 12 - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 4.30 - 8.30 μ.μ. | Παρ.: 4 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Arte Visione

Πηλίου 5, Πατήσια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.