Ο χώρος πολιτισμού "Tatiana Dimou" εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση "Γραφή και Ανάγνωση ΙI"

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και αποτελεί μέρος μιας σειράς ομότιτλων ομαδικών παρουσιάσεων καλλιτεχνών.

έκθεση «Γραφή και Ανάγνωση ΙI»

Ο χώρος πολιτισμού "Tatiana Dimou" στην Πάτρα, συστήνει την πρώτη ομαδική παρουσίαση για την νέα εκθεσιακή περίοδο με τίτλο "Γραφή και Ανάγνωση ΙI". Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και αποτελεί μέρος μιας σειράς ομότιτλων ομαδικών παρουσιάσεων καλλιτεχνών. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Γιώργος Γυπαράκης, Σοφία Ροζάκη, Στέφανος Ρόκος και Κώστας Χριστόπουλος, οι οποίοι συνυπάρχουν συνδυαστικά για πρώτη φορά, έχοντας ως συνεκτικό στοιχείο την σχεδόν "εμμονική" τους ενασχόληση με την λεπτομέρεια στην εικαστική τους αφήγηση.

Ο Γιώργος Γυπαράκης με τα επιτοίχια γλυπτά του από τη σειρά "01 sec", παραπέμπει ενίοτε στη λεπτομερή ύφανση του ιστού μίας αράχνης ή σε ελεύθερα σχέδια γραμμής. Η Σοφία Ροζάκη μας προσκαλεί στους έντονα φορτισμένους παράδοξους και συμβολικούς κόσμους της, παρουσιάζοντας δύο ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν υπό συνθήκες περιορισμού και καραντίνας την περίοδο 2020-21.

Κώστας Χριστόπουλος - Τήλος
© Fanis Vlastaras

Ο Στέφανος Ρόκος με τον επίμονο χειρισμό των μοτίβων, των γραμμών και των μικρών  λεπτομερειών μας αφήνει την εντύπωση μίας ζωγραφικής οργάνωσης του χάους. Και ο Κώστας Χριστόπουλος, με την εξαιρετική εικονογράφηση τοπίων από την Τήλο και την Ανάβυσσο, μας προσδίδει μία αίσθηση μνήμης φωτογραφικών απεικονίσεων.

Εγκαίνια: 22/10 (7 μ.μ.)

Info: Tatiana Dimou | 22/10 - 29/11 | Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.,Τετ., Σαβ.: 9 π.μ. - 2.30 μ.μ. | Τρ., Πεμ., Παρ.: 9 π.μ. - 2 μ.μ. & 6 - 9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.