"Πεδίον, χώρος συνάντησης": μία έκθεση σύγχρονης τέχνης για την πόλη και τους ανθρώπους της

Η έκθεση προτάσσεται ως ένας χώρος επικοινωνίας και στοχασμού, που επιμελείται η Νίκη Παπασπύρου και ο Στρατής Πανταζής.

Αντώνης Αντωνίου

Η έκθεση "Πεδίον, χώρος συνάντησης" είναι ένα εγχείρημα, ένας τόπο συνάντησης, συνύπαρξης και ανταλλαγής ιστοριών διαφορετικών ανθρώπων μέσα από το πρίσμα της τέχνης, που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί από τις 6 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Πέρα από το πάρκο, η έκθεση συνεχίζει στο χώρο του Περιοδικού Δρόμου "Σχεδία", στο "σχεδία home" στο κέντρο της πόλης, καθώς ένας από τους βασικούς στόχους του περιοδικού είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των πολιτών γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα της έλλειψης στέγης, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2022 #103 του "Σχεδία", φιλοξενείται αφιέρωμα στην έκθεση "Πεδίον, χώρος συνάντησης".

Ελεάννα Μαρτίνου

Γιούλα Χατζηγεωργίου

Το Πεδίον του Άρεως αποτελεί από τον 19ο αιώνα έναν δημόσιο χώρο συγκέντρωσης του κοινού για περίπατο και αναψυχή. Η υγειονομική κρίση τα τελευταία τρία χρόνια έφερε το πάρκο ξανά στο προσκήνιο.

Μπάμπης Καραλής

Η έκθεση στο Πεδίον του Άρεως κάνει εγκαίνια την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 μ.μ., ενώ η έκθεση στο "σχεδία home" σηκώνει αυλαία την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ.

Αντώνης Βάθης

Τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μεταμορφώσεις του δημόσιου χώρου", που θα λάβει χώρα το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο Πεδίον του Άρεως στις 11 π.μ. και το επόμενο Σάββατο στο "σχεδία home" στις 11 π.μ.

Φίλιππος Τσιτσόπουλος

Όσοι παρευρεθούν στην έκθεση στις 13 Σεπτεμβρίου (7.30 μ.μ.) θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον εικαστικό-περφόρμερ Φίλιππο Τσιτσόπουλο σε μία ιδιαίτερη περφόρμανς, όπως και έργα άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών: Αντώνης Αντωνίου (Κύπρος), Αντώνης Βάθης (Ελλάδα), Νίκος Iavazzo (Ιταλία), Paolo Incarnato (Ιταλία), Ανδρέας Καλλή (Κύπρος), Μπάμπης Καραλής (Ελλάδα), Ελένη Λύρα (Ελλάδα), Ελεάννα Μαρτίνου (Ελλάδα), Cornelia Mittendorfer (Αυστρία), Ευσεβία Μιχαηλίδου (Ελλάδα), Φρύνη Μουζακίτου (Ελλάδα), Δήμητρα Παπαγιάννη (Ελλάδα), Ανδρέας Σάββα (Κύπρος), Δημήτρης Σκουρογιάννης (Ελλάδα), Γιούλα Χατζηγεωργίου (Κύπρος)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (περιορισμένος αριθμός, email: pedionartnpcs@gmail.com) | Περισσότερες πληροφορίες: Πεδίον ΑΜΚΕΠεριοδικό Δρόμου "Σχεδία"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.