Ραντεβού στο ατελιέ του Γιάννη Μόραλη

Δύο εκδηλώσεις που διοργανώνει η Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης, στο πλαίσιο του 13ου Aegina Fistiki Fest.

Γιάννης Μόραλης

Το σπίτι του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Γιάννη Μόραλη, ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται στην Αίγινα για να γνωρίσουμε από κοντά την οικία-εργαστήριο του καλλιτέχνη και να μάθουμε περισσότερα για το έργο και τη ζωή του.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Μόραλης; Ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης, σκηνογράφος, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, που επηρέασε το τοπίο της μεταπολεμικής τέχνης στην Ελλάδα.

Οικία Γιάννη Μόραλη

Σάσα Βούλγαρη

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, με μία παράσταση αφήγησης ("Το ζωγραφιστό τετράδιο του Γιάννη”) αφιερωμένη σε ένα αγόρι που το έλεγαν Γιάννη. Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη αφηγείται και ξετυλίγει αληθινές ιστορίες, βιώματα και μαρτυρίες από και για τον σπουδαίο καλλιτέχνη, φέρνοντας κοντά μικρούς και μεγάλους (για παιδιά από 9 ετών και γονείς). Ώρες: 7:00 μ.μ. και 8:30 μ.μ.

Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, έρχονται οι "Συνομιλίες”, μια μικρή τελετουργία που εμπνεύστηκε η χορογράφος Τζένη Αργυρίου και που ακολουθεί φανερά τη διαδικασία εργασίας και πειραματισμού την ώρα που δημιουργείται ένα έργο. Πρόκειται για μια παράσταση στην οποία θα μάθουμε πώς δημιουργείται ένα εικαστικό έργο μέσω μίας χορογραφικής σύνθεσης. Συμμετέχουν χορευτικά η Δήμητρα Μερτζάνη και ο Αλέξανδρος Φουσέκης. Ώρες: 7:00 μ.μ. και 9:00 μ.μ.

Info: Οικία Γιάννη Μόραλη, Δ/νση: Γ. Μόραλη, περιοχή Πλακάκια, Αίγινα | Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 6944440829, 2297022067 | Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.