Παρουσίαση του καλλιτεχνικού βιβλίου για τον "Αμάζονιο" του Δημήτρη Τσουμπλέκα

Η πολυμορφική εγκατάσταση του καλλιτέχνη στο παλιό εργαστήρι του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού αποκτά μία συνοδευτική έκδοση που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της έκθεσης.

Αμαζόνιος Δημήτρης Τσουμπλέκας

Την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. παρουσιάζεται ο εκθεσιακός τόμος του Δημήτρη Τσουμπλέκα για την έκθεσή του "Αμαζόνιος", στο παλιό εργαστήρι του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού, στο Νέο Μαρούσι.

Μεταξύ καλλιτεχνικού βιβλίου/artist book και καταλόγου της έκθεσης, μεταξύ φωτογραφικού δοκιμίου και διαπροσωπικού ημερολογίου, ο τόμος "Αμαζόνιος" του Δημήτρη Τσουμπλέκα από τις εκδόσεις του ΕΜΣΤ είναι συγχρόνως αναπόσπαστο μέρος της ομώνυμης έκθεσης και τεκμήριό της. Όπως ο "Αμαζόνιος" του Τσουμπλέκα εκτυλίσσεται στο παλιό εργαστήριο της Χρύσας Ρωμανού και του Νίκου Κεσσανλή, ενσωματώνοντας  στοιχεία του χώρου και αντικείμενα από τους παλαιούς, επιφανείς καλλιτέχνες, για να τα μεταπλάσει σε ένα έργο εξομολογητικό και στοχαστικό, έτσι και το βιβλίο διαχειρίζεται κείμενα, ιστορικά τεκμήρια και φωτογραφίες για να δημιουργήσει μια καινούργια συμπληρωματική αφήγηση γύρω από το "ταξίδι στην καρδιά του Αμαζονίου".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και σύντροφος του Δημήτρη Τσουμπλέκα, Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο Νίκος Λαμνίδης και ο καθηγητής του 12ου εργαστηρίου της ΑΣΚΤ και μαθητής του Νίκου Κεσσανλή, Poka-Yio. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θεόφιλος Τραμπούλης, Σύμβουλος εκδόσεων ΕΜΣΤ.

Πληροφορίες Έκδοσης
Επιμέλεια: Δημήτρης Τσουμπλέκας
Συντονισμός: Άννυ Μάλαμα, Επιμελήτρια εκδόσεων ΕΜΣΤ, Θεόφιλος Τραμπούλης, Σύμβουλος εκδόσεων ΕΜΣΤ
Κείμενα: Κατερίνα Γρέγου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΕΜΣΤ), Νίκος Λαμνίδης (ψυχαναλυτής), Αμάντα Μιχαλοπούλου (συγγραφέας), Δημήτρης Τσουμπλέκας
Μεταφράσεις: Karen Emmerich, Freya Evenson, Πελαγία Μαρκέτου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσουμπλέκας
Σχεδιασμός: Μιχάλης Παπαρούνης - Εκδόσεις Futura
Παραγωγή: Γ.Κωστόπουλος Γραφικές Τέχνες Α.Ε.
 
Η έκδοση διατίθεται στο Πωλητήριο του ΕΜΣΤ. Τιμή: 12 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες

Αμαζόνιος

  • Εικαστικά

Στο ρέμα Πολυδρόσου εντοπίζει κανείς το πολυδιάστατο έργο του Δημήτρη Τσουμπλέκα, στο παλιό εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου. Φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους, απρόσμενες γλυπτικές κατασκευές, μία εγκατάσταση στον χώρο και δύο επιτόπιες προβολές βίντεο αποτελούν τα καλλιτεχνικά εγχειρήματα του «Αμαζόνιου». Ένα ταξίδι στη μνήμη του καλλιτέχνη που παράλληλα προκαλεί μια «ρωγμή» στο αστικό περιβάλλον και υπάρχει ως ένα κρυφό καταφύγιο στην πόλη, αναπτύσσει έναν διάλογο του Τσουμπλέκα με σπουδαίους προγόνους του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.