Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ακολουθεί τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το αθηναϊκό μουσείο συμμετέχει στις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, καλώντας τους επισκέπτες του να περιπλανηθούν στις συλλογές του μέσα από θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 26 και 27 Μαΐου 2022 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές".

Οι εκδηλώσεις

Α) Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου

1) Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 11:00- 12:00 στη Συλλογή Γλυπτών με θέμα "Φυτικός διάκοσμος ως παραπληρωματικό θέμα στη γλυπτική"

2) Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00- 14:00 στις αίθουσες των Προϊστορικών Συλλογών του Μουσείου με θέμα "Φυσικό τοπίο και ερωτικοί υπαινιγμοί στην εικονογραφία της τέχνης του Προϊστορικού Αιγαίου" 

3) Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 11:00- 12:00 στη Συλλογή Γλυπτών με θέμα "Απεικόνιση φυσικού τοπίου – αστικού τοπίου"

Β) Εκπαιδευτική δράση για μαθητές

Το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο "Μυρίζει τριαντάφυλλο στο μυκηναϊκό παλάτι…" για μαθητές Α/Θμιας Εκπαίδευσης συνοδευόμενη από εικαστικό εργαστήριο. Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει έρευνα στη Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων με τη βοήθεια των υπευθύνων αρχαιολόγων, παιχνίδι ρόλων και απτική επαφή με αντίγραφα. Τα παιδιά θα εστιάσουν περισσότερο στις Πινακίδες Γραμμικής Β΄ με τις συνταγές των μυκηναϊκών αρωμάτων. Θα μάθουν για τους αρωματοποιούς του μυκηναϊκού παλατιού και θα μυρίσουν το άρωμα τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε στις μέρες μας με τα αρχαία μυστικά. Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Μαΐου στους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις δράσεις.

Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις/περιηγήσεις κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, με έναρξη τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, ώρες λειτουργίας Μουσείου (2132144889 και 2132144856).

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.