ArtWalk 7: Δεύτερη τοιχογραφία στην Πάτρα από τον Γιάννη Βαλυράκη

Ο καλλιτέχνης επισκέπτεται την πόλη όπου έζησε τα φοιτητικά του χρόνια για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία τοιχογραφία με έντονο χαρακτήρα, στην οδό Μεσολογγίου 107.

Γιάννης Βαλυράκης @Γιάννης Βαλυράκης

Το 7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας ArtWalk 7 συνεχίζεται με τη δεύτερη τοιχογραφία από τον καλλιτέχνη Γιάννη Βαλυράκη.

Ο Βαλυράκης σπούδασε Αρχιτεκτονική και Ανακαίνιση στην Πάτρα, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Loughbοrough University School of Arts και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη 2D και 3D απεικόνιση. Η δυναμική σύνθεση και τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιεί στα έργα του τραβούν αμέσως το βλέμμα του θεατή. Η ξεχωριστή τεχνική του με επιρροές και στοιχεία από τη street art, την pop art και την art nouveau δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που φλερτάρει με το παλιό και το σύγχρονο.

Γιάννης Βαλυράκης
@Γιάννης Βαλυράκης

Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης στο στούντιο του στο Η.Β. και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε γκαλερί σε όλο το Λονδίνο, την Αθήνα, τη Σαγκάη. Οι διεθνείς συνεργασίες του περιλαμβάνουν το περιοδικό Arbitrage στον Καναδά, το Βρετανικό Συμβούλιο και την οργάνωση International Olympic Truce org.

Τώρα, ο καλλιτέχνης επισκέπτεται την πόλη όπου έζησε τα φοιτητικά του χρόνια για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία τοιχογραφία με έντονο χαρακτήρα, στην οδό Μεσολογγίου 107. Οι πατρινοί και όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της πεντηκοστής τοιχογραφίας του ArtWalk. Η τοιχογραφία έχει ήδη ξεκινήσει!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Αθήνα των συγγραφέων | Λένα Διβάνη: "Δεν μου αρέσει η μονοκαλλιέργεια, στην Κυψέλη είμαστε όλοι διαφορετικοί"

Η Λένα Διβάνη περπατάει καθημερινά την Αθήνα την οποία αγαπάει πολύ. Τη συναντήσαμε και μας μίλησε για τη ζωή της και την πόλη την οποία δεν θα άλλαζε με καμία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΜΥ ΝΤΟΥΡΟΥ
08/08/2024

Πανσέληνος Αυγούστου: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού.

10 φρέσκα βιβλία για τον Αύγουστο

Διαβάστε εντός 10 βιβλία που ανήκουν στην πρόσφατη εκδοτική σοδειά και μπορούν να γίνουν η καλύτερη συντροφιά σας στην αυγουστιάτικη ραστώνη.

"How to Write About Art?": Ένα μονοήμερο εργαστήριο γραφής με την Jennifer Higgie

Η διακεκριμένη Αυστραλή συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα για ένα workshop προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε από την εμπειρία και τη γνώση της στον κόσμο της τέχνης και της γραφής.

Είσαι κάτω των 25; Δες 5 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπου μπαίνεις δωρέαν

Αυτό το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για πέντε βόλτες που θα σου δώσουν κάτι που δεν περίμενες, χωρίς να σου "πάρουν" τίποτε (bonus μία που συνδυάζεται με μπάνιο!).

Ανακαλύψτε 8+1 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Νέες εκδόσεις ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας, καθώς και ποίησης από όλο τον κόσμο, εμπλουτίζοντας το αναγνωστικό κοινό με μοναδικές αφηγήσεις και ποιητικές συλλογές.

"Τ’ αυτιά μας στο τσιμέντο": Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Η εικαστική έκθεση ανοίγει έναν διάλογο για τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον, εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση των στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη παρέμβαση.