Η δυναμική της ψηφιακής τέχνης σε μια ομαδική έκθεση

80 έργα τέχνης από ψηφιακά κολλάζ μέχρι φωτογραφία και animation προβάλλουν τις δυνατότητες των ψηφιακών μέσων όσον αφορά τη καλλιτεχνική δημιουργία στην σύγχρονη εποχή.

Maria Bourbou «BACKBONE» από τη σειρά «Little Stories» (2021, Μαδρίτη, Ισπανία. Βίντεο Art, Διάρκεια: 05:12) @Maria Bourbou

Το Chicago Athenaeum: Μuseum of Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies και το PROJECT 2 ATHENS, παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο "Digital Art, A New World" που θα εγκαινιαστεί στο The European Centre/ Contemporary Space Athens, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η έκθεση "Digital Art, A New World" που παρουσιάζει την δουλειά 28 καλλιτεχνών και πάνω από 80 έργα τέχνης είναι αφιερωμένη στην ψηφιακή τέχνη και περιλαμβάνει ψηφιακά κολλάζ, βίντεο, animation, έργα επαυξημένης πραγματικότητας, φωτογραφία, εγκαταστάσεις και ψηφιακή μουσική.

Maria Bourbou "ΕΝΕΡΓΕΙΑ X" (2012. Signed giclée printing on Fine Art Paper, 50x60cm, Double Exposure, Analog and Digital Photography. Edition of 6)

Σκοπός της έκθεσης είναι να προβάλλει την ευρεία χρήση ψηφιακών μέσων στην τέχνη σήμερα, την μεταβολή στην αισθητική και παρουσίαση που επιτελείται από την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται με την ψηφιακή τεχνολογία στην διάδοση, χρήση και απόκτηση της τέχνης σήμερα.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν δυο διαλέξεις με θέμα την ψηφιακή τέχνη και τις νευροεπιστήμες και την χρήση της τεχνολογίας των NFTs στην τέχνη σήμερα, με ομιλητές τους Δρ. Πωλίνα Ζιώγα και Ανδρέα Σταματίου. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαλέξεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Maria Bourbou "ΕΝΕΡΓΕΙΑ V" (2012. Signed giclée printing on Fine Art Paper, 50x60cm, Double Exposure, Analog and Digital Photography. Edition of 6)

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αντωνόπουλος Μιχάλης, Γερολυμάτου Άννα, Γρυλλάκη Νίκη, Ηρωίδου Αντωνία, Katsiaficas Diane, Κούρτη Μαγδαληνή, Κρυωνίδης Νίκος, Λιαρού Σοφία, Μελή Άννα, Μουζακίτη Γιολάντα, Μουζακίτη Φιόνα, Μπαραμπούτης Άρης, Μπούρμπου Μαρία, Μπρισνόβαλη Αγγελική, Μπρουσκομάτης Θόδωρος, Πανταζή Δέσποινα, Πέτρου Σούλα, Πιτσιρή Γιώτα, Σπύρου Βασιλική, Συρογιάννη Πηνελόπη, Σχετάκη Ελένη, Τσεκούρα Αιμιλία, Τσιάρα Μάρθα, Τσιστράκη Στέλλα, Τσίτσελα Κατερίνα, Φερεντίνου Βούλα, Χατζηστεφάνου Άννα Μαρία.

Επιμελήτριες: Δέσποινα Σταύρου, Φιόνα Μουζακίτη, Ιστορικός Τέχνης

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Μαΐου (6-10 μ.μ.)

Info: The European Centre/Contemporary Space Athens | 05-15/5 | Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 12-7 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Λεζάντα πρώτης φωτογραφίας: Maria Bourbou "BACKBONE" από τη σειρά "Little Stories" (2021, Μαδρίτη, Ισπανία. Βίντεο Art, Διάρκεια: 05:12)

Περισσότερες πληροφορίες

Contemporary Space Athens

Μητροπόλεως 74, Πλάκα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη της εμβύθισης": Έκθεση για τον Mark Rothko και τη σύγχρονη αφαιρετική ζωγραφική

Με αφορμή τα 120 χρόνια από τη γέννηση του Mark Rothko, η ομαδική έκθεση παρουσιάζει έργα 24 σύγχρονων καλλιτεχνών, εξερευνώντας τη δύναμη της χρωματικής εμβύθισης στη ζωγραφική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/09/2024

Το 1ο Queer Con της Αθήνας φέρνει στο επίκεντρο τη ΛΟΑΤΚΙΑ+ τέχνη και ιστορία

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο των φθινοπωρινών δράσεων του Athens Pride, και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh και της Άνα Ιβάνκοβα.

Η έκθεση "Τέχνες της θάλασσας" ανοίγει ξανά και προβάλλει τη ναυτική ταυτότητα των Κυκλάδων

Μια έκθεση τέχνης που προσπαθεί να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν των ναυτικών κοινοτήτων των Κυκλάδων μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες, όπως ξεναγήσεις και προβολές.

Ποίηση, θέατρο, μουσική και Κάφκα στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το Πεδίον του Αρεως θα πλημμυρίσει από λογοτεχνία και μουσική αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Kengo Kuma μιλά στο πλαίσιο του θεσμού "The Ellinikon Moments" της Lamda Development

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και η Lamda Development υποδέχονται τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα για μια μοναδική ομιλία για την επανασύνδεση της αρχιτεκτονικής με τη φύση.

To Thees Art Festival στη Σίφνο "παντρεύει" την τέχνη με την παράδοση

Ένα εκρηκτικό πάντρεμα όλων των μορφών έκφρασης από την νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα.

25 καλλιτέχνες αποτυπώνουν τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη σε κόμικς

Μια έκθεση με επίκαιρες προεκτάσεις και πηγή έμπνευσης το αριστουργηματικό έργο του Ευριπίδη έρχεται στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".