Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (18-24/4)

Όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της πρωτεύουσας τη Μεγαλοβδομάδα.

Αφρός των ημερών

Αφρός των Ημερών

Με τον τίτλο παρμένο από το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Μπορίς Βιάν, 40 σύγχρονοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν τα δικά τους άνθη. Αν και βασικός σκοπός των λουλουδιών είναι η αναπαραγωγή και η διαιώνιση του είδους, τα εντυπωσιακά τους χρώματα μας συγκινούν με αποτέλεσμα αυτά να έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της τέχνης, εμπνέοντας καλλιτέχνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σε χαρτί, σε καμβά, κολάζ, χειροτεχνία, κατασκευές, κεραμικά και φωτογραφίες. Έργα που αντιπροσωπεύουν την άνοιξη, τη χαρά της όρασης ή της όσφρησης, τη δροσιά της πάχνης, τη ζεστασιά της γης ή το πάθος της φωτιάς ή που έρχονται αντιμέτωπα με τη μνήμη, τον πόνο και την ίαση, τον πόλεμο και την ειρήνη.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δημοσθένης Αβραμίδης, Χρήστος Αθανασιάδης, Ακριθάκης Αλέξης, Χλόη Ακριθάκη, Ευγενία Αποστόλου, Κωστής Βελώνης, Αλέξης Βερούκας, Μάρθα Δημητροπούλου, Αθηνά Ιωάννου, Λίζη Καλλιγά, Αικατερίνη  Κανακάκι, Απόστολος Καρακατσάνης, Νικομάχη Καρακωστάνιγλου, Πέγκυ Κλιάφα, Χάρης Κουρκούλης, Βασιλική Λευκαδίτη, Μαριάννα Λούρμπα, Κλεοπάτρα Μουρσελά, Λιάνα Μαρκάκη, Ειρήνη Μίγα, Χρήστος Μπουρονίκος, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Ηλίας Παπαηλιάκης, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Χαρά Πιπερίδου, Λίλα Πολενάκη, Δημήτρης Ρεντούμης, Γεωργία Σαγρή, Ήβη Σαμαρά, Νάνα Σαχίνη, Κώστας Σαχπάζης, Γιώργος Σταματάκης, Μάγδα Ταμμάμ, Τόλης Τατόλας, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Κώστας Τσώλης, Έφη Χαλιορή, Μανταλίνα Ψωμά, Capten, Paolo Colombo.

Εγκαίνια: 19/4

Info: Γκαλερί 7 | 19/4-14/5 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Raw Objects

Theodore Psychoyos Raw Objects

Η ιδέα για μια καλλιτεχνική σειρά με λειτουργικά αντικείμενα γεννήθηκε όταν ο Theodore Psychoyos κατασκεύαζε την κατοικία του στη Νάξο. Έτσι εκκινήθηκε μία διαρκώς εξελισσόμενη εξερεύνηση, εμπνευσμένη από τα φυσικά στοιχεία και τις μορφές της ακατέργαστης πέτρας, καθώς υπήρχαν εκατομμύρια κομμάτια σκορπισμένα στο νησί που εκείνος σύλλεξε. Κομμάτια μαρμάρου που ο καλλιτέχνης βρήκε σε αποθήκες, κομμένα από μηχανές και ανθρώπινα χέρια σε ιδιαίτερα σχήματα, αναπροσδιορίστηκαν ως έπιπλα, χαρίζοντάς έτσι νέα ζωή στις αρχαίες πέτρες. 

Εγκαίνια: 20/4

Info: Carwan Gallery | 20/4/21/5 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 2-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.