Η τέχνη νερό δε γίνεται: Οι δεσμοί αίματος του καλλιτέχνη με τα έργα του

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος φέρνει στον χώρο του μια ομαδική έκθεση που εξηγεί τη ψυχοσύνθεση του καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια υλοποίησης ενός έργου του.

Miltos Tsivdaris, Blood lines, 80x100cm, Μικτή τεχνική

Συνήθως στα καλλιτεχνικά έργα, ο στόχος είναι η ανάπτυξη μίας σχέσης με τον θεατή. Ωστόσο ο δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα έργο και τον δημιουργό του είναι εξίσου σημαντικός. Η ανάγκη ύπαρξης της τέχνης πηγάζει από την ανάγκη της ανθρώπινης ψυχής να πλησιάσει τη δική της αλήθεια.

Αυτό ακριβώς επιθυμεί να αποδώσει μια ομάδα εικαστικών στην έκθεση "The ART is more than blood", όπου οι δεσμοί αίματος που έχουν αναπτύξει οι καλλιτέχνες με την τέχνη οδηγούν τελικά στην αποκάλυψη της αλήθειας. Συνδυαστικά, προβάλλεται η επιθυμία να κατακτήσει ο κάθε δημιουργός την τέχνη ενώ παράλληλα αναγνωρίζει την οικουμενικότητά της.

Κώστας Γαρύφαλλος, Στην αιχμή της Ανάφης, 60x70cm, Ελαιογραφία
Κώστας Γαρύφαλλος, Στην αιχμή της Ανάφης, 60x70cm, Ελαιογραφία

Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό Δημήτρη Λαζάρου και τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 28 Μαρτίου (5 – 9μ.μ.), στον χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Anastasia Fysa – Georgio Babili – Miltos Tsivdaris – Έλενα Αρσενίδου – Ήβη Γαβριηλίδη – Κώστας Γαρύφαλλος – Πόλυ Γεωργακοπούλου - Αγλαΐα Θανάσου – Μαίρη Κάρλου – Στέλλα Κάρλου – Ελένη Καρνέζη – Στέλλα Κατεργιαννάκη - Χριστίνα Κατεργιαννάκη – Δημήτρης Κατσαβέλης – Μιράντα Κατσίφα – Βάσια Μουστάκα – Κωνσταντίνα Ντζιαβού – Όλγα Ξυθάλη – Αθηνά Παναγιωτίδου – Δώρα Πασαλόγλου - Κατερίνα Σαμαρτζίδου – Μανταλένα Τάνη – Μαριλένα Φουντά

Info: Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος | 28/3-16/4 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 5 - 9 μ.μ., Σαβ.: 12 - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα σκηνοθετημένα αυτοπορτραίτα του Θοδωρή Βρανά ταξιδεύουν στα Κύθηρα

Η έκθεση "ABSORBED (Damn, I miss snowboarding)" είναι ένα φωτογραφικό ημερολόγια που στοχάζεται τον κόσμο των social media.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

"1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της": Μια μεγάλη έκθεση για δύο επετείους-ορόσημα

Από τη ναζιστική κατοχή στη δημοκρατία και από τη δικτατορία στη μεταπολίτευση, η διπλή έκθεση μνήμης τιμά την απελευθέρωση της πρωτεύουσας σε δύο χρόνους στο Πάρκο Ελευθερίας.

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φωτίζει μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας

Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.