H Gallery Kourd διεξάγει κύκλο ομιλιών με θέμα τη ζωγραφική

Τα «Kourd Evening Art Talks» πραγματοποιούνται στα πλαίσια της έκθεσης «A Grammar of Gestures».

Kourd

 H Gallery Kourd διοργανώνει έναν κύκλο ομιλιών με τίτλο "Kourd Evening Art Talks”, στα πλαίσια της έκθεσής της "A Grammar of Gestures". Οι ομιλίες θα αναφερθούν στον κόσμο της ζωγραφικής, στον τρόπο που δημιουργείται ένα έργο και πώς εμείς το αντιλαμβανόμαστε ως θεατές. Οι συζητήσεις θα έχουν τη μορφή ξενάγησης στην έκθεση, θέλοντας να δημιουργήσουν έναν χώρο συνάντησης φιλότεχνων. Ο επιμελητής Jurriaan Benschop, συνομιλεί με τον Ανδρέα Ράγκναρ-Κασάπη, τον Αλέξανδρο Βούτσα,  την Μαρίτα Γεραρχάκη, τον Δαυίδ Μπενφοράδο και την Θεοδώρα Κουμουνδούρου.

Θέματα συζητήσεων:

09/03 (7.30 μ.μ.): "Μεταβαλλόμενες φόρμες", Ανδρέας Ράγκναρ-Κασάπης, ζωγράφος
Κοινό χαρακτηριστικό των έργων της έκθεσης είναι η δυναμική των σχημάτων, δηλαδή η τάση των μορφών να περιστρέφονται και να αλλάζουν εμφάνιση κατά τη θέαση τους. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τη ζωγραφική για να αλλάξει το αντικείμενο που μελετά, παρά απλά για να το αναπαραστήσει ως έχειν.

10/03 (7.30 μ.μ.): "Η χειρονομία της ζωγραφικής", Αλέξανδρος Βούτσας, Διδάσκων στο εργαστήριο Φωτογραφίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών 
Η εξέλιξη των ψηφιακών μέσων έχει επηρεάσει τη ζωγραφική και έχει δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο. Στην ξενάγηση μελετάται η πιθανή αλλαγή στον τρόπο θέασης ενός έργου λόγω των νέων τεχνολογικών μέσων.

11/03 (7.30 μ.μ.): "Το περιεχόμενο είναι μια ματιά", Μαρίτα Γεραρχάκη, Κλινική Ψυχολόγος
Η συζήτηση ξεκινά με ένα απόφθεγμα από τον αφηρημένο εξπρεσιονιστή Willem de Kooning, ο οποίος έχει αναφέρει ότι "το περιεχόμενο είναι μια γρήγορη ματιά, μια συνάντηση σαν μια αναλαμπή". Συχνά ο τρόπος θέασης και ανάγνωσης ενός έργου επηρεάζεται την ψυχολογική κατάσταση και τις εμπειρίες μας.

14/03 (7.30): "Painting as a Time Based Art", Δαυίδ Μπενφοράδο, ζωγράφος
Αν και τα ζωγραφικά έργα  παρουσιάζονται συνήθως ως στατικά αντικείμενα πάνω σε έναν τοίχο, ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

15/03 (7.30): "Διεθνής γλώσσα, τοπικές ρίζες", Θεοδώρα Κουμουνδούρου, Arthens founder και σύμβουλος τέχνης
Η έκθεση συγκεντρώνει πέντε ζωγράφους από διαφορετικά υπόβαθρα, οι οποίοι όμως μοιράζονται μια κοινή γλώσσα. Αυτή ανοίγει ένα διάλογο ανάμεσα στις θέσεις του καθενός, αν και το έργο τους έχει τις ρίζες του σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια. Πώς το προσλαμβάνει αυτό ο θεατής; 

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2106426573 ή στο info@gallerykourd.gr. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Gallery Kourd

Κασσιανής 2, Λυκαβηττός
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φωτίζει μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας

Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.