Online εργαστήρι comics με τον Τόμεκ Γιοβάνη

Το «Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!» εξοικειώνει τους συμμετέχοντες με την τέχνη των comics και τη δημιουργία χαρακτήρων.

Εργαστήρι «Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!»

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει το "Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!", ένα online εργαστήρι comics με τον εικονογράφο και δημιουργό comics Τόμεκ Γιοβάνη την Παρασκευή 18 Φεβρουάριου (6 μ.μ.). Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τη διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρων comics από την αρχική ιδέα, στην σταδιακή υλοποίηση έως και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Πολωνής καταγωγής εικονογράφος θα παρουσιάσει παραδείγματα από γνωστές σειρές comics, όπως τους χαρακτήρες από τα comic strip "Αστυνόμος Νιανιά" (Ταλκ Free Press), "Οι Αναγνώστες" (Εκδόσεις Πατάκη) και από την σειρά comics "Κουλούρι" (Jemma Press). Βάσει αυτών, θα αναλυθούν οι μέθοδοι αποτύπωσης ιδεών και κόνσεπτ στο χαρτί, καθώς και οι τρόποι συνδυασμού πολλών χαρακτήρων στα καρέ ενός comic, έτσι ώστε ο καθένας από αυτούς να διαφέρει και να ξεχωρίζει ως μορφή.

Απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας με ειδικότητα το animation, ο Τόμεκ Γιοβάνη είναι δημιουργός του comics άλμπουμ "Ωχ Θεέ Μου!!!", της σειράς comics "Κουλούρι" (Jemma Press) και του fanzine "HeHe!". Εικονογράφησε τα βραβευμένα με ΕΒΓΕ μυθιστορήματα "...και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα" της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν και το "Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου" της Σοφίας Νέμα. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει βραβευτεί από τα ΕΒΓΕ, τα Comicdom Awards και διεθνείς διαγωνισμούς. Ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle, συνεργάζεται συχνά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα comics και διοργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.

Η παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι ελεύθερη. Προεγγραφές εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.