"Μικρόκοσμος": Η πρώτη ατομική έκθεση του Ντάνιελ Κοέν έρχεται στον χώρο του Art Zone 42.

Μια έκθεση με ελαιογραφικά έργα μικρών διαστάσεων τα οποία απεικονίζουν απλά, καθημερινά αντικείμενα και παραστάσεις εμπνευσμένες από την περίοδο της καραντίνας.

Aυτοπροσωπογραφία με καπέλο, λάδι σε καρτολίνα, 30 x 24 cm

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου (7-10 μ.μ.)  εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού Ντάνιελ Κοέν με τίτλο ‘’Μικρόκοσμος’’. Η συλλογή που θα παρουσιαστεί στο Art Zone 42 αποτελείται από ελαιογραφικά έργα μικρών διαστάσεων τα οποία απεικονίζουν απλά, καθημερινά αντικείμενα και παραστάσεις, κυρίως εσωτερικού χώρου.

Ο Κοέν εμπνεύστηκε τα περισσότερα έργα κατά τη διάρκεια της  καραντίνας  μεταφέροντας το ίδιο το αντικείμενο σε μια άλλη διάσταση και δίνοντάς του μια νέα αξία. Εργαλεία και σκεύη αποτελούν το μοναδικό θέμα στον καμβά και οι νεκρές φύσεις του καλλιτέχνη ζωντανεύουν και χρωματίζονται, σαν ο ίδιος να προσπαθεί να μας θυμίσει  ότι η έμπνευση βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο.

To μπρίκι, λάδι σε καρτολίνα, 18 x 24 cm
To μπρίκι, λάδι σε καρτολίνα, 18 x 24 cm



Πέρα από τις παραπάνω απεικονίσεις, στην έκθεση θα συμπεριληφθούν και αρκετές προσωπογραφίες του καλλιτέχνη,  ζωγραφισμένες πό διαφορετικές οπτικές γωνίες οι οποίες εκφράζουν τον προβληματισμό και τη μοναχικότητα της περιόδου του εγκλεισμού. Χάρη των συνθηκών της καραντίνας, ο Κοέν παρακινήθηκε να πειραματιστεί ζωγραφικά όσον αφορά την απόδοση των φορμών. Το αποτέλεσμα ήταν τα αντικείμενα να μοιάζουν με ζωγραφικά αριστουργήματα και εσωτερικοί χώροι να εκπέμπουν ένα εξαίρετο φως.

Info: 10/02-05/03 | Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 3-9 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο 11 π.μ.-3 μ.μ. . Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Art Zone 42

Βασ. Κωνσταντίνου 42, Καλλιμάρμαρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.