Οnline φωτογραφικές συναντήσεις τον Ιανουάριο από την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον "Φωτογραφικό Κύκλο"

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση θα έχει ως θεματική έργο σύγχρονων φωτογράφων.

κολλάζ φωτογραφιας

Στην πρώτη φωτογραφική συνάντηση για τη φετινή χρονιά που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας zoom) στις  27 Ιανουαρίου (7:00μ.μ. – 9:00 μ.μ) από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Σωματείο "Φωτογραφικός Κύκλος", θα παρουσιαστεί το έργο των φωτογράφων Έντα Ντόνου, Γεράσιμου Τσέπα και Νίκης Γουζούαση. Στις συναντήσεις αυτές, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου και εκπαιδευτικού στην φωτογραφική τέχνη, Πλάτωνα Ριβέλλη, παρουσιάζεται το έργο σύγχρονων φωτογράφων και μελών του "Φωτογραφικού Κύκλου". Στην συνέχεια, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, που περιλαμβάνει, με αφορμή την ανάλυση του εκάστοτε φωτογραφικού έργου, σχετικές ερωτήσεις και διάλογο για τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν.

Οι "Συναντήσεις της Πέμπτης" σε συνεργασία με την Έλληνοαμερικανική Ένωση, πλέον έχoυν καθιερωθεί ως ένας μικρός θεσμός αφού πραγματοποιούνται σταθερά από τον Νοέμβριο του 2018. Η αρχή ωστόσο έχει γίνει πολύ νωρίτερα. Από το 1990 μέχρι το 2005 από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, κάθε Πέμπτη βράδυ στον χώρο του "Φωτογραφικού Κύκλου" επί της οδού Τσακάλωφ, παρουσιαζόταν το έργο των φωτογράφων σε προβολές. Οι ιδιαίτερες φωτογραφικές βραδιές, περιελάμβαναν συζητήσεις με επιστήμονες και με το κοινό, συγκροτήματα κλασικής μουσικής δωματίου ή τζαζ που έπαιζαν αδιάκοπα μουσική ή πραγματοποιούνταν κινηματογραφικές προβολές και από τον Ιανουάριο του 2006 ορισμένες από τις συναντήσεις του "Κύκλου" καθιερώθηκαν ως σημείο συνάντησης για τις Πέμπτες σε αμφιθέατρα μουσείων και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων (ενδ. Μουσείο Μπενάκη) με τη συμμετοχή και άλλων εκπροσώπων της τέχνης (Jean-Marie Drot, Βασίλης Αλεξάκης, Νίκος Κυπουργός, Χρήστος Ζουράρις, Ιλεάνα Τούντα, Γιώργος Γραμματικάκης, Παντελής Βούλγαρης, Εύα Στεφανή κ.ά.). 

Ισχύει ελεύθερη παρακολούθηση με προεγγραφή στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πληροφορίες: 2103680052), culture@hau.gr, www.hau.gr
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.