Εγκαίνια της έκθεσης "Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς" στην Τεχνόπολη

Μια σημαντική έκθεση με προσωπικά αντικείμενα και οπτικοακουστικό υλικό κλείνει η σειρά δράσεων του ΥΠΠΟΑ για το «Έτος Μελίνας Μερκούρη».

Μελίνα Μερκούρη

Η έκθεση "Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς" εγκαινιάζεται στις 18 Ιανουαρίου και ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των δράσεων του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ιδρυμα "Μελίνα Μερκούρη", που αφιέρωσε στη μεγάλη Ελληνίδα, με αφορμή το "Ετος Μελίνας Μερκούρη", για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της. Στην έκθεση παρουσιάζονται οι διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καριέρας της Μελίνας μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη διαδρομή.

Παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, κοστούμια από παραστάσεις και ρούχα που τη συνόδευσαν σε σημαντικές της στιγμές, αφίσες από τις μεγάλες της κινηματογραφικές επιτυχίες, προσωπικά της είδη, το καμαρίνι της αλλά και αντικείμενα που είχε μαζί της στο τελευταίο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η γενική εποπτεία της έκθεσης είναι της Μανουέλλας Παυλίδου, ενώ η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη του Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Δρ Νίκου Καλτσά.

Η έκθεση φιλοξενείται στους Νέους Φούρνους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 11 Μαρτίου 2022, Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζεται ημερίδα με θέμα τις πρωτοβουλίες και τον ακτιβισμό της Μελίνας Μερκούρη κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Πολιτισμού.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.