Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών επιστρέφει με μουσικές, διαλέξεις και εντυπωσιακά murals

Προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής, το αγαπημένο φεστιβάλ αφιερώνεται στη σχέση πολιτισμού και οικολογίας, ενώ προσαράζει με δωρεάν συναυλίες σε έναν κήπο-έκπληξη στο Μεταξουργείο.

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών επιστρέφει με μουσικές, διαλέξεις και εντυπωσιακά murals

Μετά τη σιγή του 2020, το Μικρό Παρίσι των Αθηνών ανακτά το ζωηρό, πολύχρωμο, εναλλακτικό χαρακτήρα του και επιστρέφει από 20 έως 30 Ιουνίου, έχοντας προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Λόγω των μέτρων προστασίας, το καλλιτεχνικό φεστιβάλ δεν πρόκειται να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του δράσεις δρόμου και παραστατικά δρώμενα σε πλατείες, όπως είχαμε συνηθίσει.

Αντ’ αυτού, κάνει την έκπληξη και προσαράζει στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αθήνας έναντι του σταθμού Λαρίσης (μια φανταστική γωνιά πρασίνου που ήρθε η ώρα να γίνει ευρέως γνωστή), θέτοντας στο επίκεντρο την "μαύρη μουσική" με ένα ολόκληρο Jazz & World music festival. Σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ και την Περιφέρεια Αττικής, όπως και με την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ, το μουσικό φεστιβάλ που σχεδιάστηκε απαρτίζεται από έντεκα συναυλίες, για την παρακολούθηση των οποίων η είσοδος είναι δωρεάν αλλά με προϋπόθεση να έχει γίνει προκράτηση διαδικτυακά στο petitparis.athenes@gmail.com.

Παράλληλα, το Μικρό Παρίσι κρατάει τη συνήθεια να δίνει χρώμα στην πόλη. Μεγάλες τοιχογραφίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην περιοχή που δραστηριοποιείται το φεστιβάλ, από την Ομόνοια έως το Μεταξουργείο, όπως το έργο του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

Η θεματική του φετινού προγράμματος είναι "Πολιτισμός και Οικολογία", δεδομένης της αυξανόμενης εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος και της σημασίας αλλαγής νοοτροπίας εντός πόλεων, όπως έδειξε και η πανδημία. Η κατεύθυνση αυτή αποτυπώνεται στις διαλέξεις που είναι προγραμματισμένες να τρέξουν στον πολυχώρο Match Point (Αινιάνος 1, πεζόδρομος ΓΕΣΕΕ), διατρέχοντας θεματικές όπως αστική οικολογία, σχέση πολιτισμού-περιβάλλοντος, κηποτεχνία κ.ά.

Αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το βιβλιοπωλείο "Μπερλίν" κάνει στάση στα Χανιά

Το πετραλωνίτικο στέκι κλείνει για λίγο τις πόρτες του και ταξιδεύει μέχρι την Κρήτη για νέες βιβλιοπεριπέτειες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: πώς θα είναι η Αρχαία Αγορά μετά την αναβάθμισή της

Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Πέθανε η ποιήτρια και μεταφράστρια Τζένη Μαστοράκη

Η Μαστοράκη άνηκε στην περιβόητη γενιά του ’70 και ήταν μία από τους πολλούς συγγραφείς που σημάδεψαν την ελληνική λογοτεχνία τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

"ζητήματα φωτός": O Θανάσης Μακρής αναμετράται με τη μοναξιά

Πίνακες για την μοναξιά και τις δυσκολίες εμπνευσμένοι από πλοία και εκκλησίες παρουσιάζει ο ζωγράφος στην Γκαλερί Σκουφά.

Tracey Moffatt, "Τέταρτος": η καλλιτέχνις που απαθανάτισε όπως καμιά άλλη τους τέταρτους των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον απόηχο του αγώνα του Απόστολου Χρήστου που τερμάτισε τέταρτος, "για μια χεριά" στον τελικό των 100μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ξαναθυμόμαστε την ιστορία πίσω από μια εμβληματική σειρά φωτογραφιών.

"Ο Ανυπόφορος γκάουτσο": Το τελευταίο βιβλίο του Ρομπέρτο Μπολάνιο

Οι αναγνώστες καλούνται να βυθιστούν σε έναν κόσμο όπου η λογοτεχνία, η τέχνη και η αναζήτηση της αλήθειας συγχωνεύονται σε μια αποκαλυπτική και ειρωνική εξερεύνηση της πραγματικότητας και του θανάτου.

Αποχαιρετώντας τη σπουδαία συγγραφέα Edna O’ Brien

Η Ιρλανδή χρονικογράφος έφυγε από τη ζωή στα 93 της.