Athens Streaming | Νέο ελβετικό σινεμά, Βιρτζίνια Γουλφ στα ηχεία και παιδικά εργαστήρια σε pdf

Δείτε και συντονιστείτε σε όσα αξίζουν, από 25 έως 31 Ιανουαρίου.

Athens Streaming | Νέο ελβετικό σινεμά, Βιρτζίνια Γουλφ στα ηχεία και παιδικά εργαστήρια σε pdf

Φως στο νέο ελβετικό κινηματογράφο ρίχνει το νέο διαδικτυακό αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, με δέκα ταινίες να φιλοξενούνται στην πλατφόρμα της από 27 του μηνός και για λίγες ημέρες. Το αφιέρωμα γίνεται σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής Bande à Part, η οποία είναι ο συνδετικός κρίκος των ταινιών που θα προβληθούν και που στην εποχή προκάλεσαν αίσθηση κερδίζοντας σημαντικά διεθνή βραβεία και το arthouse κοινό. Δείτε αναλυτικά τις ταινίες εδώ.

Προς τιμήν της διεθνούς ημέρας μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σε συνεργασία με το Camera Zizanio, διοργανώνουν δωρεάν διαδικτυακή προβολή τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους νεαρών κινηματογραφιστών, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου (6 μ.μ.). Η προβολή θα γίνει σε ζωντανή μετάφοση, ως live event μέσω της σελίδας του φεστιβάλ στο FB. Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που θα προβληθούν εδώ.

Ποιος είναι ο «Πλησίον» σου ενώ βρίσκεσαι μακριά από όλους, διερωτάται η 8η Νύχτα Ιδεών, η οποία εκπέμπει διαδικτυακά την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου (από 6 μ.μ.) στα κανάλια του Γαλλικού Ινστιτούτου. Επεκτείνοντας το ερώτημα και γεωγραφικά, η φετινή διοργάνωση δίνει βήμα σε φωνές που προέρχονται από γειτονικές χώρες για να ακουστούν κοινοί προβληματισμοί από άλλη οπτική γωνία. Προσωπικές μαρτυρίες και καλλιτεχνικά δρώμενα περιμένουν όσους συντονιστούν στο πρόγραμμα. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Athens Streaming | Νέο ελβετικό σινεμά, Βιρτζίνια Γουλφ στα ηχεία και παιδικά εργαστήρια σε pdf - εικόνα 1

Ένα ταξίδι στις μουσικές της Μεσογείου ετοιμάζει ο Θοδωρής Βουτσικάκης μέσα από τα διαδικτυακά κανάλια του ΚΠΙΣΝ, με μια ζωντανή αλλά εξ αποστάσεως συναυλία στην οποία για πρώτη φορά θα συνενώσει τραγούδια από ετερόκλητα είδη της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που τον συγκινούν, μαζί με επιλογές από την προσωπική καλλιτεχνική διαδρομή του, κυρίως από το τελευταίο του άλμπουμ, «Όμορφη Ζωή». Πρόκειται για ένα δίσκο με συνθέσεις από τον πολυβραβευμένο Ιταλό συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι σε στίχους της Λίνας. Συντονιστείτε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου (9 μ.μ.) εδώ.

Το έργο της Βιρτζίνια Γουλφ «Ορλάντο», ένα μυθιστόρημα-επανάσταση στον κόσμο της βιογραφίας, παίρνει σειρά στον κύκλο Αναγνώσεων του ΚΠΙΣΝ. Πρόκειται για ένα αφήγημα συναρπαστικό, ευφυές και διεισδυτικό, το οποίο ακολουθεί την αλλόκοτη ζωή ενός πλάσματος που, απελευθερωμένο από τα δεσμά του χρόνου, περιπλανιέται σε διαφορετικούς τόπους από τα τέλη του 16ου αιώνα έως τις αρχές του 20ού, άλλοτε ως άνδρας και άλλοτε ως γυναίκα χωρίς να γερνάει ποτέ. Διαβάζει η Λυδία Φωτοπούλου. Συντονιστείτε εδώ την Τετάρτη 27/1 (7 μ.μ).

Athens Streaming | Νέο ελβετικό σινεμά, Βιρτζίνια Γουλφ στα ηχεία και παιδικά εργαστήρια σε pdf - εικόνα 2

Λατρεμένο όσο και κατακριτέο, το pop culture ακροβατεί πάντα μεταξύ αποδοχής και περιθωρίου, αγάπης και μίσους. Ένοχες απολαύσεις στο σινεμά, στα κόμικς και στην τηλεόραση, που ενίοτε ξεπηδούν από το περιθώριο και γίνονται mainstream. Μια διαδρομή σε όλα αυτά τα παράλληλα πολιτιστικά σύμπαντα που γεννιούνται και μας διαμορφώνουν, τελικά, εις βάθος, οργανώνει ο συγγραφέα-θεωρητικός του πολιτισμού Αβραάμ Κάουα στον κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων «Από το cult στο κλασικό: Η επιστροφή του pop culture» που ξεκινάει από 27 Ιανουαρίου, μέσω της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. Κόστος συμμετοχής: 8€ ανά διάλεξη. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Η «Πρωτοβουλία 1821-2021» διοργανώνει το πρώτο διεθνές διεπιστημονικό συμπόσιο στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων, με θέμα «Επιδημίες: Μια διαχρονική απειλή, μια πρόκληση για το μέλλον». Σημαντικοί ιστορικοί, νομικοί, ψυχίατροι και ψυχολόγοι, γιατροί και επιδημιολόγοι λαμβάνουν μέρος με επίκαιρες εισηγήσεις που εστιάζουν στην στάση μας απέναντι στην ασθένεια, το ρόλο και τα όρια της επιστήμης, τις υποχρεώσεις των πολιτών αλλά και της Πολιτείας απέναντι στο συλλογικό συμφέρον. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου. Συντονιστείτε εδώ.

Το «Σχολείο του Μέλλοντος» παρουσιάζει η νέα διαδικτυακή έκθεση του Εργαστηρίου Διδακτικής της Τέχνης από την ΑΣΚΤ, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία». Μέσω ενός βίντεο, παρουσιάζονται εικαστικές μακέτες από προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίες προτείνουν κάτι διαφορετικό για το αύριο των σχολικών μονάδων (διαθέσιμο έως 31/1).

Μια νέα σειρά ψηφιακού υλικού ανέβασε στη σελίδα του το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, προκειμένου να δώσει ώθηση στα παιδιά και τους γονείς να εξερευνήσουν παρέα μερικά εμβληματικά έργα τέχνης, ως πηγή έμπνευσης για νέες δημιουργίες. Πέντε έργα από διαφορετικές εποχές και ρεύματα –από τον Πίτερ Μπρέγκελ μέχρι τον Αντι Γουόρχολ και τον Άντονι Γκόρμλεϊ– είναι η αφετηρία στα εικαστικά εργαστήρια «Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει» (3-10 ετών), τα οποία είναι διαθέσιμα σε pdf για να κατεβάσετε και να ακολουθήσετε τις ασκήσεις και τις οδηγίες τους. Βρείτε τα εδώ.

Athens Streaming | Νέο ελβετικό σινεμά, Βιρτζίνια Γουλφ στα ηχεία και παιδικά εργαστήρια σε pdf - εικόνα 3

Τις μεταβολές του αστικού περιβάλλοντος (κυρίως της Αθήνας) που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης επιχειρεί να χαρτογραφήσει η επικείμενη συζήτηση με τίτλο «Αστικές οικολογίες» από τον ανεξάρτητο χώρο Τέχνης Οχτώ, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου (6.30 μ.μ.). Συμμετέχουν οι Αθηνά Αραμπατζή, Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Όλγα Λαφαζάνη και Άννα Τσουλούφη-Λάγιου σε συνομιλία με τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου: Χρήστο Γιοβανόπουλο, Ειρήνη Ευσταθίου, Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Μαριέλα Νέστορα και Στεριανή Τσιντζιλώνη. Συντονισμός: Γκίγκη Αργυροπούλου και Κώστας Τζημούλης. Για να την παρακολουθήσετε, στέλνετε πρώτα μήνυμα στο 8eightathens@gmail.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.