Η οικία-εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη φιλοξενεί «Τα Αφαία» του Βασίλη Σαλπιστή

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος και η Πολιτιστική Εταιρεία Πάνθεον παρουσιάζουν την performance του Βασίλη Σαλπιστή, «Τα Αφαία» στην οικία-εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα.

Η οικία-εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη φιλοξενεί «Τα Αφαία» του Βασίλη Σαλπιστή

Την performance του «Τα Αφαία» θα παρουσιάσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Βασίλης Σαλπιστής στην οικία-εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα το διήμερο 7-8/8. Πρόκειται για μια παραγωγή της Αίθουσας Τέχνης Καππάτος και της Πολιτιστικής Εταιρείας «Πάνθεον», σε συνεργασία με την Εταιρεία Έρευνας Μελέτης και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – «Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης». Η παράσταση αποτελεί τον πρόλογο του Διεθνούς Φεστιβάλ Performance της Αίγινας που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2021, ενώ οι επισκέπτες του νησιού, για εκείνο το διήμερο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «Τα Αφαία» του Βασίλη Σαλπιστή να σηκώνουν την αυλαία.

Πιο συγκεκριμένα, το επικείμενο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια μείξη από ζωντανές καλλιτεχνικές δράσεις και performances που θα παρουσιαστούν παράλληλα και με άλλες εικαστικές εκδηλώσεις όπως εκθέσεις και παραστάσεις. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες προέρχονται κυρίως από τον χώρο των εικαστικών τεχνών καθώς και του θεάτρου, της μουσικής και του χορού. Αυτή η νέα διοργάνωση γύρω από την τέχνη της performance στοχεύει να αναδείξει τη σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική και να ανοίξει τη σύγχρονη τέχνη στο κοινό και τους επισκέπτες της Αίγινας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
17/05/2024

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".