«Athens is Back»: Η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων καλεί κάθε επιχειρηματία σε μια αλυσίδα στήριξης

Όλα τα μαγαζιά εστίασης, τα εμπορικά καταστήματα, οι κινηματογράφοι και οι χώροι πολιτισμού αγκαλιάζονται από την ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία άνοιξε για να προωθήσει τις υπηρεσίες και τις προσφορές τους.

«Athens is Back»: Η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων καλεί κάθε επιχειρηματία σε μια αλυσίδα στήριξης

«Μία πόλη, εκατοντάδες επιλογές», είναι το σύνθημα της νέας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από τον Δήμο Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, προκειμένου να δώσει ώθηση στην ευρύτερη αγορά του κέντρου για τους καλοκαιρινούς μήνες, ύστερα από το πλήγμα της πανδημίας. Το «Athens is Back» είναι το όνομα της πλατφόρμας που μόλις ενεργοποιήθηκε, με φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), η οποία θέλει να αγκαλιάσει κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στα επτά διαμερίσματα του δήμου –από το Εμπορικό Τρίγωνο μέχρι την Κυψέλη κι από απ’ τα Πετράλωνα μέχρι το Γουδί και το Παγκράτι–, όπως καφέ, μπαρ κι εστιατόρια, σινεμά, θέατρα ή χώρους πολιτισμού, αλλά και κάθε εμπορικό κατάστημα ή υπηρεσία, προβάλλοντας τη δράση τους.

Μοναδική προϋπόθεση είναι κάθε συνεργαζόμενος επιχειρηματίας να τρέχει μια (οποιαδήποτε) προσφορά: είτε έκπτωση επί τοις εκατό και happy hours, προσφορές ένα συν ένα ή οποιοδήποτε άλλο εκπτωτικό πακέτο για το κοινό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η πλατφόρμα θα εμφανίζει όλες τις προσφορές/εκπτώσεις που είναι σε ισχύ, προβάλλοντας έτσι τις επιχειρήσεις και συνδέοντας τον κόσμο με τα κανάλια επικοινωνίας τους (ιστοσελίδες & social media), χωρίς κάποια χρηματική επιβάρυνση. Αφού συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής με τις βασικές πληροφορίες της επιχείρησης και της προσφοράς σας, σύντομα θα βρίσκεστε στη λίστα του «Athens is Back».

«Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθειά μας να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο κέντρο, να ζωντανέψει η αγορά της Αθήνας», εξηγεί ο συντονιστής του πρότζεκτ, Νίκος Μπάρλας, από πλευράς του ΕΑΤΑ. «Μαζί με τον μεγάλο αθηναϊκό περίπατο, που είναι το φλέγον θέμα των ημερών, θέλουμε να αναδείξουμε τη συνολική εμπειρία του να επισκέπτεται κάποιος το κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς μπορεί να περπατήσει ελεύθερα ή να κάνει ποδήλατο, να χαρεί τα μνημεία που πλέον συνδέονται σε μια διαδρομή, αλλά και να βγει για φαγητό, να πάει σινεμά ή να αγοράσει κάτι, χωρίς να χρειάζονται πολλά χρήματα».

Αρκετές επιχειρήσεις είχαν κατά νου το σενάριο των εκπτώσεων, προκειμένου να ενθαρρύνουν το συγκρατημένο αγοραστικό κοινό, οπότε τώρα βρέθηκε ο κατάλληλος δίαυλος για να τις επικοινωνήσουν. Πάνω από πενήντα επιχειρήσεις μετρά το «Athens is Back» από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι αιτήσεις, ενώ είναι αξιοσημείωτη η ποικιλία που τις χαρακτηρίζει – μέχρι φαρμακεία, μαγαζιά με ποδήλατα αλλά και μαθήματα γιόγκα συμμετέχουν. «Φοβηθήκαμε μην διαμορφωθεί η γνωστή βαρύτητα σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ, αλλά το πρώτο δείγμα είναι πολύ ενθαρρυντικό», σχολιάζει ο Νίκος Μπάρλας, «ουσιαστικά στοχεύουμε σε όλο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας».

Σε αυτή τη φάση, γίνεται η ενημέρωση των επιχειρηματιών για την πρωτοβουλία, τόσο από τα επίσημα κανάλια του Δήμου Αθηναίων όσο κι από τα κεντρικά των εμπορικών συλλόγων (Bareca, Athens Film Office και Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών). Ο χάρτης του «Athens is Back» θα είναι διαθέσιμος από την Παρασκευή 19 Ιουνίου με τις πρώτες επιχειρήσεις που συμμετέχουν κι έκτοτε η πλατφόρμα θα ενημερώνεται συνεχώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".