Κάθε Κυριακή, γυρνάμε την Αθήνα με ποδήλατο (ακόμη κι αν δεν έχουμε δικό μας)

Η ομάδα Meet in Athens προσφέρει δωρεάν ποδήλατα για λίγες ώρες σε όσους θέλουν να δουν την πόλη τους με άλλο μάτι.

Κάθε Κυριακή, γυρνάμε την Αθήνα με ποδήλατο (ακόμη κι αν δεν έχουμε δικό μας)

Για να δούμε τα πράγματα λίγο απ’ τη θετική τους πλευρά, το απρόσμενο lockdown της πανδημίας μείωσε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και μηχανών στην πρωτεύουσα, παραδίδοντας τους δρόμους στους περιπατητές και τους ποδηλάτες που μέχρι πρότινος ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος της κυκλοφοριακής αλυσίδας. Πάνω στις δύο ρόδες, με το πετάλι στο πόδι, η Αθήνα είναι διαφορετική, πιο ήσυχη κι ανθρώπινη, όπως επιβεβαιώνουν οι φαν του είδους. Ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση με τη νέα δράση των Meet in Athens. Η ανεξάρτητη ομάδα που διοργανώνει ποδηλατικά τουρ για πάνω από έξι χρόνια δίνει free pass σε ποδήλατα για να δούμε την πόλη με άλλο μάτι.

«Θέλουμε να προωθήσουμε όσο μπορούμε την ποδηλασία, να το αγαπήσουν περισσότεροι Αθηναίοι ώστε να γίνει και η πόλη πιο φιλική προς τους αναβάτες», εξηγεί η διοργανώτρια της ομάδας Μονίκ βαν Χουλστ, «τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για μια δοκιμή: η κίνηση των αυτοκινήτων έχει πέσει σημαντικά και η ποδηλασία είναι σαφώς ευκολότερη». Κάθε Κυριακή του Μάιου, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, μια σειρά από ποδήλατα περιμένει δωρεάν όσους δηλώσουν συμμετοχή, στα κεντρικά γραφεία της ομάδας στου Ψυρρή (Αρίωνος 14).

Κάθε Κυριακή, γυρνάμε την Αθήνα με ποδήλατο (ακόμη κι αν δεν έχουμε δικό μας) - εικόνα 1
© Greek_travel_family

Προτεινόμενες διαδρομές στο ιστορικό κέντρο της πόλης ή στον ποδηλατόδρομο μέχρι το ΚΠΙΣΝ ή την Μαρίνα Φλοίσβου, μαζί με συμβουλές για ασφαλή οδήγηση είναι το πακέτο πληροφοριών που προσφέρεται πριν την ανάβαση, αλλά η τελική επιλογή άπτεται καθαρά στα γούστα του αναβάτη. Για τρεις ώρες, ο συμμετέχων μπορεί να περιηγηθεί ελεύθερα και κατά μόνας στην πόλη με το ποδήλατο, να αξιοποιήσει εκ νέου τα πεζοδρομημένα της κομμάτια, να χαρεί την απόλαυση της μη ρυπογόνου οδήγησης και να επανεξετάσει το ποδήλατο ως βασικό μέσο μεταφοράς. Ύστερα από κάθε χρήση, η ομάδα απολυμαίνει το ποδήλατο για λόγους ασφαλείας.

Κοντά εκατό άτομα έχουν λάβει ήδη μέρος στην πρωτοβουλία (η οποία αποτελεί σύμπραξη του Meet in Athens, του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο» και της πρωτοβουλίας bycs.org – Bicycle Mayors) και ενδέχεται να επεκταθεί μέχρι τον Ιούνιο. Απαραίτητη η προκράτηση στο info@meetinathens.eu ή τηλεφωνικά στο 6987049732.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.