Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (7-13/3)

Βραδινό μουσικό jamming και βόλτες που συνδέουν Κυψέλη με Αμερική στην Κυψέλη, γνωριμία με τα αρχιτεκτονικά κτίρια του κέντρου και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις εικαστικού περιεχομένου.

Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (7-13/3)

Βασικό συστατικό σε κάθε επιτυχημένο jamming είναι η καλή διάθεση, γεγονός που έχει αποδειχθεί με κάθε τρόπο στα jamming sessions της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, καθώς ανεξάρτητα από το επίπεδο και τις γνώσεις των συμμετεχόντων, ανεξάρτητα από το αν τα όργανα είναι πολλά ή λίγα, κάθε φορά υπάρχει κέφι και ζωντάνια, παρασύροντας περαστικούς στο πι και φι. Άλλη μια βραδιά αυτοσχεδιασμού με ελεύθερες συμμετοχές και μπίρα έρχεται την Πέμπτη 12 Μαρτίου (8.30 μ.μ.). Νιώστε ελεύθεροι να δοκιμάσετε τον εαυτό σας και τα υπόλοιπα έρχονται. Σημειωτέον, μουσικός εξοπλισμός υπάρχει αλλά παραπάνω όργανα και ενισχυτές είναι ευπρόσδεκτοι. Βάζεις τον ήχο;

Πώς συνδέεται η Κυψέλη με τη Νέα Υόρκη; Με το μυθιστόρημα "Ροκ Σταρ" (εκδ. Μεταίχμιο) του Στέφανου Τσιτσόπουλου αλλά και την επικείμενη Αθηναϊκή Διαδρομή Βιβλίου που προγραμματίζεται από τον Δήμο Αθηναίων ακολουθώντας τα βήματα των πρωταγωνιστών του βιβλίου. Το Σάββατο 7 Μαρτίου, με αφετηρία το βιβλιοπωλείο Μετεωρίτης στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη 68 (12 μ.) περπατάμε την "πιο ροκενρόλ γειτονιά της Αθήνας", ξεκλειδώνουμε τα μυστικά της –το καφέ Σελέκτ, το άγαλμα του σκύλου-φύλακα στον πεζόδρομο αλλά και το ιστορικό κλαμπ "Κουίντα"– και αναλογιζόμαστε για τη σχέση της περιοχής με την Αμερική, το συγγραφέα Τζέι Ντι Σάλιντζερ όπως και τον ήρωά του από το "Φύλακα στη Σίκαλη". Οδηγός μας στη διαδρομή θα είναι, φυσικά, ο Τσιτσόπουλος. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (7-13/3) - εικόνα 1

Ένα μήνα πριν από την παρουσίασή του στο Μουσείο Μπενάκη, το πρότζεκτ της χορογράφου Πέρσας Σταματοπούλου "Ίχνη" ξεδιαλύνεται με μια συζήτηση στο Flux Laboratory Athens (Αγγ. Γέροντα & Δαιδάλου 34, Πλάκα). Το έργο διαπραγματεύεται την καταγραφή του ανθρώπινου αποτυπώματος, στο χώρο και το χρόνο, μέσα από μια ηχητική εγκατάσταση, αντλώντας υλικό από γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Σκέψεις και περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα της καλλιτέχνιδας θα συζητηθούν την Πέμπτη 12 Μαρτίου (7 μ.μ.). Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε με ιμέιλ στο athens@fluxlaboratory.com.

Ένας νέος κύκλος αρχαιολογικών διαλέξεων ξεκινά στο Μουσείο Κυκλαδικής με την Κρήτη στο επίκεντρο. Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου (7 μ.μ.), ο καθηγητής και διευθυντής της Βρετανικής Σχολής Αθηνών John Bennet παρουσιάζει τη συνεισφορά της σχολής στην αρχαιολογική έρευνα της Κρήτης, από την πρώτη επίσκεψη του Arthur Evans στο νησί το 1894 μέχρι σήμερα. Οι λιγότερο γνωστές εργασίας σε περιφερειακές αρχαιολογικές περιοχές αλλά και το μεγάλο όραμα για την Κνωσό παρουσιάζονται. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (7-13/3) - εικόνα 2

"Η εξέγερση συνίσταται στο να κοιτάς ένα ρόδο", λέει ο τίτλος της δεύτερης συνάντησης από τη σειρά Διασταυρώσεις που διοργανώνει ο non profit χώρος τέχνης Tavros, αναθέτοντας στον γνωστό ιστορικό τέχνης Χριστόφορο Μαρίνο να συγκεντρώσει καλλιτέχνες από διαφορετικές γενιές στο ίδιο τραπέζι. Ο σκηνοθέτης Βασίλης Νούλας και ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, αμφότεροι με εικαστική παιδεία και συγγραφικό έργο, συνομιλούν με την Καρολίνα Κρασούλη και την Νίνα Παπακωνσταντίνου, δύο καλλιτέχνιδες οι οποίες έχουν ασχοληθεί επισταμένα με την οπτικοποίηση λογοτεχνικών κειμένων, την Τετάρτη 11 Μαρτίου (7.30 μ.μ.).

Τι σημαίνει ελευθερία για την Ευρώπη σήμερα; Το "Freedom", ένα φιλμ πρότζεκτ των Temporary Academy of Arts (PAT) –σκηνοθεσία-επιμέλεια: Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Ελπίδα Καραμπά, Γιώτα Ιωαννίδου, Γλυκερία Σταθοπούλου και Δέσποινα Ζευκιλή–, ιχνηλατεί την παρούσα κατάσταση, συνδυάζοντας εθνογραφικές και ημερολογιακές τεχνικές. Το ντοκιμαντέρ τριάντα λεπτών θα προβληθεί στο δραστήριο χώρο Οχτώ (Πολυτεχνείου 8), το οποίο θα προλογίσει ομιλία με τους δημιουργούς, το Σάββατο 7 Μαρτίου (7.30 μ.μ.).

Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (7-13/3) - εικόνα 3

Με βασική αρχή πως η ευεξία, η άσκηση, η ενδυνάμωση σώματος και πνεύματος ανήκει σε όλους δημιουργήθηκε το Community Yoga Flow, μια ομάδα για την ελεύθερη διακίνηση της γιόγκα. Η πιστοποιημένη δασκάλα Σένια αναλαμβάνει αρχάριους και προχωρημένους ώστε να τους μυήσει στο δυναμικό ρυθμό της Vinyasa Yoga συνδυάζοντας συγχρονισμένες κινήσεις και σωστές αναπνοές. Η αρχή γίνεται αυτή τη Δευτέρα (9/3, 7 μ.μ.) στο Kotes – X Booze στην Κολοκοτρώνη 57. Η συνεισφορά είναι ελεύθερη.

Ζεσταινόμαστε για το Open House που έρχεται τον Απρίλιο με μια θεματική βόλτα στην αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς συνεχίζει τη δράση "Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη", ξεναγώντας τους συμμετέχοντες στα κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό του κέντρου: με σημείο αναφοράς την έκδοση του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, το Σάββατο 7 Μαρτίου (10 π.μ.) συναντιόμαστε στο κεντρικό κτίριο του ιδρύματος στην Πλάκα (Αγγέλου Γέροντα 6, 2103256922, στις 9.45 π.μ.). Για τη συμμετοχή σας απαιτείται προεγγραφή με ιμέιλ στο piop@piraeusbank.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Tavros

Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φωτίζει μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας

Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.