«Μιλτιάδης Έβερτ»: Το νέο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης είναι εντυπωσιακό

Μετά από δέκα μήνες εργασιών, ο Δήμος Αθηναίων παραδίδει ένα αμφιθεατρικό κομψοτέχνημα.

«Μιλτιάδης Έβερτ»: Το νέο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης είναι εντυπωσιακό

Πεντακόσια είκοσι τέσσερα κομμάτια απορροφητικού υλικού στην οροφή για ιδανική ακουστική, μεταφραστική καμπίνα, τριακόσιες θέσεις για τους θεατές και πλήρης πρόσβαση για ΑμεΑ. Το νέο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, για το οποίο είχε εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου από τον Φεβρουάριο του 2019, παραδίδεται πλέον ολοκληρωμένο στους πολίτες. Το όνομα αυτού είναι «Μιλτιάδης Έβερτ» προς τιμή του γνωστού πολιτικού και συστεγάζεται με το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 στο ιστορικό Αεριοφυλάκιο 1.

«Στο πολιτιστικό κεφάλαιο της Αθήνας προστίθεται ακόμη ένας χώρος υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης, «για κάθε τέτοιο χώρο που αναβαθμίζουμε, ανακαινίζουμε και εκσυγχρονίζουμε, κάνουμε ένα βήμα για την ανάδειξη της σημερινής, της σύγχρονης πρωτεύουσας σε όλο τον κόσμο». Οι εργασίες διήρκησαν δέκα μήνες και –κατόπιν μερικών καθυστερήσεων, καθώς τα εγκαίνια είχαν ανακοινωθεί για τον περασμένο Ιούνιο– το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

«Μιλτιάδης Έβερτ»: Το νέο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης είναι εντυπωσιακό - εικόνα 1
«Μιλτιάδης Έβερτ»: Το νέο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης είναι εντυπωσιακό - εικόνα 2

Συνδυάζοντας το μοντέρνο αρχιτεκτονικό βλέμμα με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του παλιού εργοστασίου φωταερίου, το αμφιθεατρικό κομψοτέχνημα δελεάζει στην όψη του. Η αρχιτεκτονική μελέτη ανήκει στο γραφείο ahylo studio και την αρχιτεκτόνισσα Ιουλιέττα Ζήνδρου, η οποία παλαιότερα είχε βάλει την υπογραφή της στο σχεδιασμό του «GR80s: Η Ελλάδα του ’80 στην Τεχνόπολη» ενώ αρχιτεκτονικά της έργα βρίσκονται στην Ισπανία, το Περού και την Ελλάδα.

Εξοπλισμένο με άρτιες οπτικοακουστικές υποδομές και νέα υπερυψωμένη σκηνή, το συνολικής έκτασης 1000 τ.μ. αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές, παραστάσεις θεάτρου και χορού, περφόρμανς αλλά και συναυλίες σύγχρονης ή κλασικής μουσικής. Επίσης, με τις μεταφραστικές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν, ο χώρος ανταποκρίνεται στις ανάγκες διεθνών διοργανώσεων, επιστημονικών και επιχειρηματικών συνεδρίων και ημερίδων. Τη λειτουργία του αμφιθεάτρου συμπληρώνουν δύο νέα φουαγιέ με καφέ, καθιστικό, γκαρνταρόμπα και οθόνες με δυνατότητα live-streaming από την κεντρική αίθουσα.

«Μιλτιάδης Έβερτ»: Το νέο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης είναι εντυπωσιακό - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φωτίζει μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας

Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.