Η Νύχτα Πολιτισμού κάνει ξανά την Αθήνα να ξενυχτήσει με 55 δωρεάν δράσεις

Με κεντρικό σύνθημα «Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός» η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στους επισκέπτες άνω των πενήντα πέντε ετών. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Η Νύχτα Πολιτισμού κάνει ξανά την Αθήνα να ξενυχτήσει με 55 δωρεάν δράσεις

Μετά από την περσινή παρθενική διοργάνωση που συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος νυχτερινών επισκεπτών σε διάφορα σημεία του κέντρου με άξονα τον πολιτισμό, η πρωτοβουλία του Athens Culture Net από τον Δήμο Αθηναίων που ακούει στο όνομα «Νύχτα Πολιτισμού» επιστρέφει ακόμη πιο δυναμική, με πενήντα πέντε δωρεάν δράσεις κατά τη διάρκεια μιας μόνο νύχτας. Σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργαζόμενους φορείς του δήμου, η ποικιλία των επιλογών για τους επισκέπτες είναι πολύ μεγάλη και εμπλέκει μερικά από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της περιόδου. Κοινώς, το βράδυ της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου ξενυχτάμε!

Με κεντρικό σύνθημα «Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός», η φετινή θεματική είναι αφιερωμένη στους επισκέπτες άνω των πενήντα πέντε ετών και φωτίζει τις διαγενεακές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Λαμβάνοντας υπόψη πως μια σύγχρονη πρωτεύουσα οφείλει να απευθύνεται ισότιμα σε όλες τις ηλικίες, εμπλέκοντας τους αδύναμους κρίκους με περισσότερο εστιασμένες δράσεις, στο πρόγραμμα οι ηλικιωμένοι είναι συχνά πρωταγωνιστές (όπως η ομάδα χορωδίας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, οι αναγνώσεις για την παλιά Αθήνα στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου ή το ντοκιμαντέρ στον Κινητήρα και τα μουσικά μαθήματα των El Sistema Greece στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου).

Η Νύχτα Πολιτισμού κάνει ξανά την Αθήνα να ξενυχτήσει με 55 δωρεάν δράσεις - εικόνα 1
«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε»

Παράλληλα, έχουμε gallery walk με τις συνεργαζόμενες γκαλερί της πρόσφατης Art Athina καθώς και ελεύθερη είσοδο σε μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα θεάματα των ημερών, όπως η «Αποκάλυψη» στη Στέγη, το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο στο Εθνικό και επίσκεψη στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλης & Ελίζα Γουλανδρή στο Παγκράτι.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Η δεύτερη Νύχτα Πολιτισμού υπόσχεται να κάνει... τη νύχτα μέρα στην Αθήνα, με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις σε ακόμη περισσότερες γειτονιές: 55 δράσεις, 55 φορείς πολιτισμού ενεργοποιούν τους 55αρηδες και φέρνουν κοντά τους ανθρώπους αυτής της ζωντανής πόλης. Είναι μια μέρα, ή μάλλον μια νύχτα χαράς, που για να γίνει χρειάστηκε σκληρή δουλειά, έμπνευση και συνεργασία».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για τη Νύχτα Πολιτισμού 2019:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της": Μια μεγάλη έκθεση για δύο επετείους-ορόσημα

Από τη ναζιστική κατοχή στη δημοκρατία και από τη δικτατορία στη μεταπολίτευση, η διπλή έκθεση μνήμης τιμά την απελευθέρωση της πρωτεύουσας σε δύο χρόνους στο Πάρκο Ελευθερίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φωτίζει μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας

Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.