6 λόγοι για να μην χάσετε το γεμάτο αδρεναλίνη 2ο Offroad Adventure Festival

Σκληροτράχηλα δίτροχα και τετράτροχα εν δράσει, δρομείς που τεστάρουν αντοχές και κρεατοφαγικά γεύματα για να γεμίσουμε μπαταρίες είναι μερικά από τα καλύτερα σημεία του φεστιβάλ.

6 λόγοι για να μην χάσετε το γεμάτο αδρεναλίνη 2ο Offroad Adventure Festival

Ήδη από την πρώτη του διοργάνωση, το Offroad Adventure Festival έδειξε τη δυναμική του καθώς και το πόσο πολύς κόσμος λατρεύει τα καθαρόαιμα οχήματα και την εξόρμηση στις ομορφιές της φύσης: πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα είχαν περάσει τις πύλες του, γεμίζοντας εμπειρίες και αδρεναλίνη. Φέτος, το φεστιβάλ επιστρέφει περισσότερο ενδυναμωμένο, έτοιμο να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο κόσμο, τόσο εκείνους που είναι μυημένοι στις extreme απολαύσεις και την off road δράση, όσο και εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα.

Αυτή τη φορά, το ραντεβού είναι στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, ένα χώρο που ενδείκνυται για ένα τέτοιου είδους φεστιβάλ. Αυτό το σαββατοκύριακο, λοιπόν, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, οι μηχανές παίρνουν μπρος, τα λάστιχα οργώνουν το χώμα και οι αφορμές για να γίνει ο καθένας μας –είτε μικρός είτε μεγάλος– μέλος αυτής της μεγάλης παρέας που αγαπά την περιπέτεια είναι πολλές. Παράλληλα με το διαγωνισμό που διοργανώνεται για τους αναγνώστες του «α» (δέκα διπλές προσκλήσεις και ένα ηλεκτροκίνητο παιδικό αυτοκίνητο αξίας € 560), συγκεντρώσαμε τους κυριότερους λόγους που κάνουν το 2ο Offroad Adventure Festival άχαστο.

6 λόγοι για να μην χάσετε το γεμάτο αδρεναλίνη 2ο Offroad Adventure Festival - εικόνα 1

#1 Δοκίμασε τον επόμενο τετρακίνητο συνταξιδιώτη: Μια έκθεση αφιερωμένη στα SUV, τα pickup και τα 4Χ4 οχήματα κάθε κατηγορίας δεν θα μπορούσε να αμελήσει το test drive. Σε μια πίστα ογδόντα στρεμμάτων με χώμα και λάσπη, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Suzuki Jimny και Vitara (ένα από τα πιο αγαπημένα SUV της ελληνικής αγοράς) αλλά και τα Isuzu D-Max στις εκδόσεις Hi Lander και Gravity, όπως και το μαγευτικό Ford Ranger Raptor που υπόσχεται μοναδικές εκτός δρόμου εμπειρίες. Κάντε κράτηση εδώ.

#2 Τα δίτροχα οργιάζουν: Οι λάτρεις των δύο τροχών δεν αδικούνται στο 2ο Offroad Adventure Festival. Ταχύρυθμες εκπαιδευτικές προπονήσεις από το Zulap Crew περιμένουν το κοινό στην Dirt Fest Arena, το Σάββατο (14/9) αλλά και στην χωμάτινη διαδρομή ενός χιλιομέτρου την Κυριακή (15/9). Ακόμα κι αν δεν διαθέτετε κατάλληλη μηχανή και ονειρεύεστε να ζήσετε την εμπειρία, η ομάδα θα σας καθοδηγήσει με τις δικές της μοτοσυκλέτες.

#3 Φτιάχνουμε φυσική κατάσταση: Φύση και γυμναστική πάνε πακέτο. Δρομείς όλων των ηλικιών θα τεστάρουν τις αντοχές τους στο Cross Country Run: διαδρομές 5,4 χλμ, 9 χλμ και ο συνδυασμός τους (με διάλειμμα μιάμισης ώρας) προγραμματίζονται για το Σάββατο (14/9), περιλαμβάνοντας αποστάσεις με γκαζόν, χώμα, πέρασμα από τάφρο με λάσπη και μικρές αναβάσεις σε αναχώματα. Παράλληλα, κάθε ποδήλατο είναι ευπρόσδεκτο: πόλης, βουνού, BMX ή αγωνιστικά, όλα έχουν χώρο για μια όμορφη βόλτα.

6 λόγοι για να μην χάσετε το γεμάτο αδρεναλίνη 2ο Offroad Adventure Festival - εικόνα 2

#4 Ιστορικά στρατιωτικά οχήματα προς θέαση: Ο Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων, ένας μοναδικός στο είδος του σύλλογος στην Ελλάδα με σκοπό την ανεύρεση, περισυλλογή, ιστορική αποκατάσταση, διατήρηση και προβολή αντιπροσωπευτικών οχημάτων πού χρησιμοποιήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κατά την περίοδο 1940-1954, παρουσιάζει στο κοινό τέσσερα μοναδικά οχήματα.

#5 Γεύμα διά χειρός της αγαπημένης Μυρσίνης Λαμπράκη: Με τόση αδρεναλίνη, χρειάζεται κάπως να γεμίσουν οι μπαταρίες. Η πρόεδρος στην Ελλάδα του World BBQ Association και σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη πρόκειται να μας μυήσει στους τρόπους ψησίματος του κρέατος, μέσα από επτά διαφορετικά πιάτα (από αρνί αντικριστό και χοιρινό κοντοσούβλι μέχρι μπέργκερ προβατίνας και γουρουνοπούλα σε ανοιχτή φωτιά).

#6 Ένας μικρός παράδεισος για τα παιδιά: Οι οικογενειακές επισκέψεις έχουν την τιμητική τους φέτος, καθώς μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους: ποδηλατικές πίστες για όλες τις ηλικίες, πίστες αναρρίχησης, φουσκωτά, παιχνίδια δημιουργικής απασχόλησης, minifootball, εικαστικά εργαστήρια και ομαδικά παιχνίδια δράσης από την ομάδα StoryPlay του Νίκου Ορφανού θα τρέχουν το διήμερο. Στα πιο εντυπωσιακά, έχουμε ιππασία με πόνι και άλογα. Μάλιστα, το 2ο Off Road Adventure Festival φιλοξενεί το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» καθώς και το «Χαμόγελο του παιδιού» και συγκεντρώνει συμβολικά € 2,00 για κάθε παιδάκι που θα πάρει μέρος στη Kids Fun Zone. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα μοιραστούν ισόποσα.

i2ο Offroad Adventure Festival | 14-15/9 | 10 π.μ.-7.30 μ.μ. | Εισιτήρια από € 5 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της": Μια μεγάλη έκθεση για δύο επετείους-ορόσημα

Από τη ναζιστική κατοχή στη δημοκρατία και από τη δικτατορία στη μεταπολίτευση, η διπλή έκθεση μνήμης τιμά την απελευθέρωση της πρωτεύουσας σε δύο χρόνους στο Πάρκο Ελευθερίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φωτίζει μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας

Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.