Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (20-26/7)

Αριστουργηματικός Αντονιόνι κάτω από τα αστέρια, μεγάλη συναυλία με τη Λίνα Νικολακοπούλου, ακροβατικά με οικολογικά μηνύματα και εναλλακτικές επιδείξεις μόδας με ρούχα από σεμεδάκια έρχονται στην πόλη.

Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (20-26/7)

Καλοκαίρι σημαίνει προβολές κάτω από τα αστέρια, σημαίνει Open Air Film Festival. To αριστουργηματικό «Blow-Up» του Αντονιόνι που είχε αποσπάσει Χρυσό Φοίνικα τη χρονιά παραγωγής του (1967) προβάλλεται στο χώρο της Τεχνόπολης αυτή την Τετάρτη 27 Ιουλίου. Ο ήρωας της ταινίας, ο Τόμας (Ντέιβιντ Χέμινγκς) απομονώνει από τις φωτογραφίες του μία και μοναδική λεπτομέρεια που έχει σημασία: ένα πτώμα που έχει εξαφανιστεί. Ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης αναφέρεται στο πρόβλημα της αυταπάτης και στα συγκεχυμένα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, με αφορμή τη μεγέθυνση μιας φωτογραφίας στην οποία εμφανίζεται ένα πτώμα που έχει εξαφανιστεί.

Στα νότια της πόλης, δε, έχουμε το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και άραγμα στο γρασίδι με Park Your Cinema, στο πλαίσιο του οποίου θα δούμε ένα ξέφρενο, ξέφρενο «Πάρτι». Η κλασική αμερικανική κωμωδία του Μπλέικ Εντουαρντς (1968) ακολουθά έναν Ινδό κομπάρσο που πηγαίνει ακάλεστος σε ένα μεγάλο πάρτι χολιγουντιανού παραγωγού, του οποίου την τελευταία ταινία μόλις έχει… καταστρέψει. Έχει Πίτερ Σέλερς, οπότε μην το φοβηθείτε. Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (20-26/7) - εικόνα 1

«...δίπλα στα ζευγάρια, τα 18άρια, / τι μυστήριο! / Ίδια ειν’η χαρά, όπως μια φορά». Το φεστιβάλ δίπλα στη θάλασσα της Δραπετσώνας και τα παλιά φουγάρα του εργοστάσιου λιπασμάτων συνεχίζεται, παίρνοντας σειρά η συναυλία της Λίνας Νικολακοπούλου. Η μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού τραγουδιού που έχει χαραχτεί στις μνήμες απανωτών γενεών έρχεται το Σάββατο 20 του μηνός (9 μ.μ.) για μια γιορτινή συνάντηση με φρέσκα ονόματα τραγουδιστών. Συμμετέχουν οι Παυλίνα Βουλγαράκη, Θοδωρής Βουτσικάκης, Βιολέτα Ίκαρη, Πέννυ Μπαλτατζή, Σταύρος Νιφοράτος, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Περρής και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Stringless.

Επίδοξα ακροβατικά, ένα μυθικό βασίλειο και οικολογικοί προβληματισμοί. Οι πάντα εντυπωσιακοί Cirko Cachivache συνεχίζουν τις παραστάσεις «Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη» στο Θόλο του Νιάρχος, μεταφέροντας μικρούς και μεγάλους στο βασίλειο του ΚΙΝ όπου επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια, έως ότου ο κακός αδερφός του βασιλιάς αποφασίζει να ξεράνει τη λίμνη. Μόνο μια γυναίκα είναι ικανή να σώσει την κατάσταση και να επαναφέρει το νερό στην περιοχή. Θα τα καταφέρει; Απάντηση στις 25 και 26 Ιουλίου (9 μ.μ.). Απαραίτητα δελτία εισόδου.

Δύο παραστάσεις θεάτρου σκιών έχει αυτή την εβδομάδα στο ΚΠΙΣΝ και είναι με την υπογραφή του ταλαντούχου Άθου Δανέλη. Ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών στήνει τον μπερντέ του στα Πανοραμικά Σκαλιά και ζωντανεύει δυο πολύ γνωστές και χαρακτηριστικές παραστάσεις του Καραγκιόζη, τους «Τρεις Προσκυνητές» (22/7, 9 μ.μ.) και τον «Καπετάν Τρομάρα» (29/7, 9 μ.μ.). Μικροί, μεγάλοι, πάρτε θέση!

Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (20-26/7) - εικόνα 2

Πόση τέχνη κρύβουν τα σεμεδάκια; Ύστερα από μια σειρά εργαστηρίων που διήρκησαν εννιά μήνες και ενέπλεξαν κατοίκους της περιοχής της Βικτώριας, το #ProjectSemedaki, που οργάνωσε και επιμελείται η Καλιφορνέζα καλλιτέχνιδα Maria Juliana Byck στο πλαίσιο φιλοξενίας της από το Victoria Square Project, είναι έτοιμο να επιδείξει τα έργα-ρούχα που δημιουργήθηκαν. Σε μια υπαίθρια έκθεση μόδας την Τρίτη 23 Ιουλίου το απόγευμα, ο πεζόδρομος της οδού Ελπίδος γεμίζει με σεμεδένια ρούχα, κοσμήματα, τσάντες και παπούτσια, προωθώντας την ιδέα της ανακύκλωσης και την ευαισθητοποίηση για την υπερκατανάλωση ρούχων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Αθήνα των συγγραφέων | Λένα Διβάνη: "Δεν μου αρέσει η μονοκαλλιέργεια, στην Κυψέλη είμαστε όλοι διαφορετικοί"

Η Λένα Διβάνη περπατάει καθημερινά την Αθήνα την οποία αγαπάει πολύ. Τη συναντήσαμε και μας μίλησε για τη ζωή της και την πόλη την οποία δεν θα άλλαζε με καμία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΜΥ ΝΤΟΥΡΟΥ
08/08/2024

Πανσέληνος Αυγούστου: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού.

10 φρέσκα βιβλία για τον Αύγουστο

Διαβάστε εντός 10 βιβλία που ανήκουν στην πρόσφατη εκδοτική σοδειά και μπορούν να γίνουν η καλύτερη συντροφιά σας στην αυγουστιάτικη ραστώνη.

"How to Write About Art?": Ένα μονοήμερο εργαστήριο γραφής με την Jennifer Higgie

Η διακεκριμένη Αυστραλή συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα για ένα workshop προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε από την εμπειρία και τη γνώση της στον κόσμο της τέχνης και της γραφής.

Είσαι κάτω των 25; Δες 5 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπου μπαίνεις δωρέαν

Αυτό το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για πέντε βόλτες που θα σου δώσουν κάτι που δεν περίμενες, χωρίς να σου "πάρουν" τίποτε (bonus μία που συνδυάζεται με μπάνιο!).

Ανακαλύψτε 8+1 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Νέες εκδόσεις ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας, καθώς και ποίησης από όλο τον κόσμο, εμπλουτίζοντας το αναγνωστικό κοινό με μοναδικές αφηγήσεις και ποιητικές συλλογές.

"Τ’ αυτιά μας στο τσιμέντο": Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Η εικαστική έκθεση ανοίγει έναν διάλογο για τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον, εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση των στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη παρέμβαση.