Από σήμερα, η Αθήνα γίνεται ένα μικρό Παρίσι

Ένα δεκαήμερο με κάθε είδους δωρεάν πολιτιστική δράση ανεβάζει τον παλμό στο κέντρο της πόλης.

Από σήμερα, η Αθήνα γίνεται ένα μικρό Παρίσι

1968-2018. Συμπληρώνοντας φέτος την πεντηκονταετία, το μικρό Παρίσι των Αθηνών –η επιτυχημένη γιορτή τέχνης και πολιτισμού που παραδοσιακά δίνει χρώμα, παλμό και δράση στη φθινοπωρινή πόλη– προσγειώνεται σε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας, από τις 4 έως τις 14 Οκτωβρίου.

Από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία Βικτωρίας, περισσότεροι από πεντακόσιοι καλλιτέχνες Ελλάδας και εξωτερικού εκφράζονται κάτω από τη θεματική "Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά...". Μουσική, σύγχρονη τέχνη, φωτογραφικά καρέ, θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια και αρκετά ακόμα αναστατώνουν την Αθήνα σε ένα πλήρως εορταστικό δεκαήμερο χωρίς είσοδο.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 4 του Οκτωβρίου, με έκθεση αρχειακής αφίσας από το Μάη του ’68 (6 μ.μ.) και τη χορωδία του Δήμου Αθηναίων να δίνει τον παλμό (7 μ.μ.), έναντι της πλατείας Καραϊσκάκη, στο Hotel Wyndham Grand Athens. Την ίδια ημέρα ξυλοπόδαροι ακροβάτες της ομάδα του Νίκου Μάκκα έρχονται στο θέατρο Θε.αμ.α. (7.30 μ.μ.) μαζί με την Athens Big Band (8 μ.μ.).

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ έχει την υποστήριξη της γαλλικής πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα από "Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2018"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το βιβλιοπωλείο "Μπερλίν" κάνει στάση στα Χανιά

Το πετραλωνίτικο στέκι κλείνει για λίγο τις πόρτες του και ταξιδεύει μέχρι την Κρήτη για νέες βιβλιοπεριπέτειες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: πώς θα είναι η Αρχαία Αγορά μετά την αναβάθμισή της

Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Πέθανε η ποιήτρια και μεταφράστρια Τζένη Μαστοράκη

Η Μαστοράκη άνηκε στην περιβόητη γενιά του ’70 και ήταν μία από τους πολλούς συγγραφείς που σημάδεψαν την ελληνική λογοτεχνία τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

"ζητήματα φωτός": O Θανάσης Μακρής αναμετράται με τη μοναξιά

Πίνακες για την μοναξιά και τις δυσκολίες εμπνευσμένοι από πλοία και εκκλησίες παρουσιάζει ο ζωγράφος στην Γκαλερί Σκουφά.

Tracey Moffatt, "Τέταρτος": η καλλιτέχνις που απαθανάτισε όπως καμιά άλλη τους τέταρτους των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον απόηχο του αγώνα του Απόστολου Χρήστου που τερμάτισε τέταρτος, "για μια χεριά" στον τελικό των 100μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ξαναθυμόμαστε την ιστορία πίσω από μια εμβληματική σειρά φωτογραφιών.

"Ο Ανυπόφορος γκάουτσο": Το τελευταίο βιβλίο του Ρομπέρτο Μπολάνιο

Οι αναγνώστες καλούνται να βυθιστούν σε έναν κόσμο όπου η λογοτεχνία, η τέχνη και η αναζήτηση της αλήθειας συγχωνεύονται σε μια αποκαλυπτική και ειρωνική εξερεύνηση της πραγματικότητας και του θανάτου.

Αποχαιρετώντας τη σπουδαία συγγραφέα Edna O’ Brien

Η Ιρλανδή χρονικογράφος έφυγε από τη ζωή στα 93 της.