Το διεθνές ξενοδοχειακό brand ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες τη νέα αθηναϊκή φάση της λειτουργίας με το όνομα «Athens Marriott Hotel» με έδρα το πρώην ξενοδοχείο «Metropolitan» του Ομίλου Χανδρή στη Λεωφόρο Συγγρού. Το ιστορικό ξενοδοχείο στο Δέλτα Φαλήρου, ύστερα από μια δεκάμηνη εκ βάθρων ανακαίνιση για την οποία συνεργάστηκαν Ελληνες και ξένοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, εμφανίζεται ως ένα υπερσύγχρονο design πεντάστερο ξενοδοχείο με business προφίλ, δυναμικότητας 366 δωματίων.
Η φρέσκια, lounge διάθεση στο lobby είναι μια πρώτη ευχάριστη έκπληξη, καθώς το φυσικό φως είναι το βασικό «διακοσμητικό» στοιχείο του μεγάλου χώρου και φιλοξενεί ένα απαστράπτον μεγάλο bar -πρόκειται για το νέο concept της Marriott «Great Room» που ενώνει λειτουργικά το lobby με το bar δημιουργώντας μια comfort zone για τους επισκέπτες.
Ακριβώς απέναντι από το bar, το αίθριο με τρεχούμενα νερά και ένα εντυπωσιακό καταπράσινο κήπο δίνει πνοή γαλήνης και ηρεμίας. Ειδικά διαμορφωμένη η γωνιά της «Βιβλιοθήκης» με internet corner, μεγάλα τραπέζια εργασίας και αναπαυτικές πολυθρόνες σε ολόκληρο το lobby, θυμίζει σπιτικό γραφείο.
Το μπλε χρώμα που κυριαρχεί παντού και συνδυάζεται με μικρές εκρήξεις χρώματος όπως και η μόνιμη συλλογή σύγχρονων έργων τέχνης (σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους), δημιουργούν μια homey αίσθηση που δεν χαρακτηρίζει συχνά ένα business hotel.
Τα δωμάτια είναι πολύ ευρύχωρα σε γήινες αποχρώσεις, μοντέρνο, μίνιμαλ σχεδιασμό και με ειδικό χώρο εργασίας ενώ οι 14 corner suites έχουν θέα, ανάλογα με τη θέση τους στο κτήριο, στη θάλασσα, το πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στη Λ. Συγγρού, στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό. Όλα τα δωμάτια από τον 4ο όροφο και πάνω έχουν θαλασσινή θέα. Μια ολόκληρη σειρά από ειδικές παροχές (business και personal) περιμένει όσους επισκέπτες έχουν κάρτα μέλους, με πρόσβαση στο «Μ Club» ειδικό χώρο με all day μπουφέ με σνακς, «Coctail hour», ξένο τύπο και ύφος που θυμίζει αγγλική λέσχη.
Γεύση «Made in Athens»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψη στιλ, παρουσιάζει το εστιατόριο «Made in Athens», δίπλα στο lobby, ανοιχτό και σε εξωτερικούς πελάτες από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Εντελώς διαφορετικό από τα τυπικά ξενοδοχειακά εστιατόρια, είναι μεγάλο, φωτεινό και φιλόξενο, με ξύλο που ζεσταίνει το χώρο, ενώ στη μέση μια σειρά από ράφια ανοιχτά και από τις δυό πλευρές με όμορφα διακοσμητικά δίνει αέρα στο χώρο -ο σχεδιασμός έγινε από την βρετανική εταιρία «Wimberly».
Focal point είναι χωρίς αμφιβολία η τεράστια ανοιχτή κουζίνα: ειδικός χώρος για τα ψωμιά, ξυλόφουρνος, ειδικός χώρος για πίτσα - εδώ είναι όλα χειροποίητα -, χώρος για live cooking. Το μενού προσφέρει μια καλοφτιαγμένη ελληνική κλασική κουζίνα δοσμένη με σύγχρονη ματιά και σίγουρα, τρώγοντας εδώ οι ξένοι επισκέπτες αποκτούν μια γερή άποψη για τη γαστρονομία της χώρας μας (executive chef του ξενοδοχείου ο Γιάννης Τσούνας, chef de cuisine ο Γιώργος Σκληρός, sous chef ο Ηρακλής Δημητρίου). Ανάμεσα στα άμεσα σχέδια της μονάδας, βρίσκεται η διαμόρφωση ενός συμπλέγματος σημείων εστίασης και ψυχαγωγίας στο Roof Top στον 8ο όροφο (coctails bar, σνακ μπαρ, αίθουσα παιχνιδιών, κά).
Athens Marriott Hotel, Λ. Συγγρού 385, Παλαιό Φάληρο, 210947100