Οι γυναίκες του Μαν Ρέι στην Άνδρο

Η έκθεση στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο περιδιαβαίνει την υπερπεντηκονταετή καλλιτεχνική πορεία του (1912-1971) εστιάζοντας θεματικά στα ποικίλα πρόσωπα της γυναίκας.

Οι γυναίκες του Μαν Ρέι στην Άνδρο

Η συγγραφέας Γερτρούδη Στάιν, η διάσημη συλλέκτρια έργων τέχνης Πέγκι Γκουγκενχάιμ, η μποέμ της παρισινής ζωής Κικί ντε Μονπαρνάς, η φωτογράφος Λι Μίλερ και η εμβληματική σχεδιάστρια μόδας Κοκό Σανέλ μάς δίνουν ραντεβού αυτό το καλοκαίρι (28/6-27/9) στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο. Όχι αυτοπροσώπως, βέβαια, αλλά μέσα από τα πορτρέτα τους που φιλοτέχνησε μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της σουρεαλιστικής εικονογραφίας, ο Μαν Ρέι. Zωγράφος, γλύπτης, χαράκτης, σκηνογράφος και επινοητής ποικίλων αντικειμένων, o αμερικανικής καταγωγής καλλιτέχνης έγινε διάσημος πρωτίστως ως φωτογράφος καταγράφοντας με το φακό του το παραδόξως ασύνηθες, το νεοφανές και το ανέκδοτο. Η έκθεση στη Χώρα της Άνδρου περιδιαβαίνει την υπερπεντηκονταετή καλλιτεχνική πορεία του (1912-1971) εστιάζοντας θεματικά στα ποικίλα πρόσωπα της γυναίκας, μέσα από 150 έργα – φωτογραφίες, ζωγραφικά, γλυπτά, σχέδια και χαρακτικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.