Η 20ή Art-Athina επιστρέφει στο ΤάεΚβοΝτο

Είκοσι διοργανώσεις γιορτάζει φέτος η εικαστική φουάρ της πόλης (στις 4-7/6) φέρνοντας στο Φάληρο 41 γκαλερί και 48 πλατφόρμες με περισσότερους από 700 καλλιτέχνες από 14 χώρες.

Η 20ή Art-Athina επιστρέφει στο ΤάεΚβοΝτο

Γκαλερί από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Κωνσταντινούπολη αλλά και τη Νότια Κορέα δίνουν φέτος το παρών στην επετειακή, εικοστή διοργάνωση της Art-Athina στο κλειστό του ΤάεΚβοΝτο στο Φάληρο (στις 4-7/6). Μετά τους 35.000 επισκέπτες της περσινής χρονιάς (έναντι 18.000 τα προηγούμενα χρόνια), οι διοργανωτές προσδοκούν η προσέλευση να ξεπεράσει το όριο των 40.000 επισκεπτών επενδύοντας και φέτος σ’ ένα παράλληλο πρόγραμμα δράσεων για φιλότεχνους κάθε ηλικίας. Το γνώριμο πλέον αφιέρωμα «Platforms@Art-Athina» επιστρέφει στον πάνω χώρο, σε επιμέλεια της εικαστικού Αρτέμιδας Ποταμιάνου, συγκεντρώνοντας 48 ομαδικές πρωτοβουλίες καλλιτεχνών από 14 διαφορετικές χώρες σε μια προσπάθεια να προσφέρει στον επισκέπτη «μια εκ των έσω ματιά στην καλλιτεχνική δημιουργία, την εμπειρία της ζύμωσης και συνεργασίας της εικαστικής πρακτικής». Στην έκθεση «Art-Athina Contemporaries» πάλι, σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου, 39 καλλιτέχνες διερευνούν βασικές ανάγκες της εποχής μας, όπως η σταθερότητα του τόπου και η δυνατότητα μιας αναδιοργάνωσης του κόσμου. «Τιμώμενος συλλέκτης» για φέτος θα είναι ο Δάκης Ιωάννου, που συμμετέχει με την παρουσίαση της εγκατάστασης «Αναπνοή» του Νίκου Ναυρίδη –έργο που παρουσιάστηκε στη Μπιενάλε της Βενετίας το 2005–, ενώ μετά το περσινό αφιέρωμα στην γκαλερί Δεσμός, φέτος λόγος θα γίνει για μια ακόμα ιστορική αίθουσα τέχνης, την γκαλερί Ώρα. Δεν θα λείψουν φυσικά τα εικαστικά εργαστήρια για τα παιδιά στο kids lab και το πρόγραμμα ομιλιών. Τα εγκαίνια της Art-Athina 2015 είναι προγραμματισμένα για την Παρασκευή 5/6 (στις 9-11.30 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.