Fischli & Weiss: τρία φιλμ από το πρωτοποριακό δίδυμο στο Μουσείο Μπενάκη

Η πλατφόρμα Radio Athenes φέρνει στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς τρία εμβληματικά φιλμ των Peter Fischli και David Weiss.

Fischli & Weiss: τρία φιλμ από το πρωτοποριακό δίδυμο στο Μουσείο Μπενάκη

Ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 1979 και, δουλεύοντας με ποικίλα μέσα (φιλμ, φωτογραφίες, γλυπτά, βιβλία καλλιτεχνών) και… χιούμορ, έθεσαν στο επίκεντρο της προβληματικής τους την κοινοτοπία καθημερινών αντικειμένων και γεγονότων αλλά και υπαρξιακά ερωτήματα. Από τις 6/4 (εγκαίνια στις 8 μ.μ.) η πλατφόρμα Radio Athenes, την οποία μας παρουσίασε πρόσφατα η Έλενα Παπαδοπούλου στη συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, φέρνει στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς τρία εμβληματικά φιλμ των Peter Fischli και David Weiss, του καλλιτεχνικού διδύμου που έδειξε δουλειά του στην Μπιενάλε Βενετίας και στην Documenta, στην Tate Modern αλλά και στο Art Institute του Σικάγο. Θα παρουσιαστούν το θρυλικό «Ο τρόπος που πάνε τα πράγµατα», που ακολουθεί την επισφαλή ζωή των αντικειµένων σε µια αλληλουχία δραµατικών και διασκεδαστικών γεγονότων καθώς και οι φιλμικές περιπλανήσεις τους μέσα από τα έργα «Το σηµείο της μικρότερης αντίστασης» και «O σωστός τρόπος».

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρά ερωτήματα, μεγάλα ερωτήματα: 3 ταινίες των καλλιτεχνών Peter Fischli & David Weiss

  • Εικαστικά

Τα εμβληματικά έργα των διάσημων Ελβετών «Ο τρόπος που πάνε τα πράγµατα», «Το σηµείο της μικρότερης αντίστασης» και «O σωστός τρόπος». Επιμέλεια: Radio Athènes

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φωτίζει μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας

Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.