Ανακωχή του Amazon με Apple, Google

Για την ώρα, τουλάχιστον, όμως πιο πολλά πεδία μάχης στον ορίζοντα

Ανακωχή του Amazon με Apple, Google

Στον κόσμο της τεχνολογίας μόνο... σπάνια δεν είναι τ' αντικρουόμενα συμφέροντα ανάμεσα σε μεγάλες πολυεθνικές που διεκδικούν τα χρήματα του ίδιου κοινού με παρόμοια προϊόντα - σπάνιο όμως είναι αυτή η σύγκρουση να εκδηλώνεται με πεδίο μάχης αυτήν καθ' αυτήν την εμπορική διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων. Αυτό ακριβώς συνέβαινε εδώ και 2.5 χρόνια σχεδόν με τις Apple και Google απέναντι στο μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα του πλανήτη, το Amazon: το δεύτερο αρνούνταν πεισματικά την διάθεση στα εικονικά του ράφια των media player που οι δύο πρώτες κατασκευάζουν και προωθούν. Ο λόγος: η Amazon έκρινε τα Apple TV και Chromecast ως ευθέως ανταγωνιστικά των δικών της Fire TV, οπότε... έτσι απλά είχε επιλέξει να μην τα πουλά σε κανέναν, παγκοσμίως! Οι διαμαρτυρίες και οι επικρίσεις από τον ειδικό Τύπο και το κοινό όλο αυτό το διάστημα ήταν πολλές, όμως ήταν τελικά μία κίνηση... όχι τυχαία της Google αυτή που ώθησε την Amazon να επανεξετάσει το θέμα. Η Google αφαίρεσε από το Echo Show, την συσκευή ψηφιακό-βοηθό της Amazon που διαθέτει οθόνη, την δυνατότητα προβολής video από το YouTube (μία από τις ομολογουμένως δημοφιλέστερες λειτουργίες του) χωρίς προειδοποίηση και αιτιολόγηση. Μετά από μερικές εβδομάδες, λοιπόν, στη διάρκεια των οποίων σίγουρα... ανταλλάχθηκαν πολλά e-mail στο παρασκήνιο, η Amazon δέχθηκε να ξεκινήσει και πάλι την πώληση των Chromecast και Chromecast Ultra. Και αφού το έκανε γι' αυτά, ξεκίνησε και την πώληση των Apple TV/TV 4K.

Ανακωχή του Amazon με Apple, Google - εικόνα 1

Οι παρατηρητές της αγοράς περιμένουν, φυσικά, να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο αυτή η αλλαγή στάσης σηματοδοτεί απλή προσωρινή ανακωχή ανάμεσα στην Amazon και τις Google/Apple ή αν ο "πόλεμος" μεταξύ τους έστω και ανεπίσημα λήγει. Υπάρχουν, ωστόσο, προϊόντα της Google, όπως αυτά της οικιακής ασφάλειας Nest που προωθεί, τα οποία η Amazon συνεχίζει να μην πωλεί στο παγκόσμιο κοινό (ενώ ανταγωνιστικά τους από άλλους κατασκευαστές τα διαθέτει). Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η μεταξύ τους σχέση τους επόμενους μήνες, με δεδομένο το γεγονός ότι ειδικά στην κατηγορία των ψηφιακών βοηθών που λειτουργούν με αναγνώριση φωνής, και οι τρεις εταιρείες έχουν επενδύσει πολλά σε προϊόντα και Δικτυακή υποδομή που τα στηρίζει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021