Bitcoin σε... τρελό ράλι!

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έχει αγγίξει την υψηλότερη αξία του... ever - μπορεί να την διατηρήσει όμως;

Bitcoin σε... τρελό ράλι!

Εκπλήσσοντας ακόμη και τους πλέον αισιόδοξους αναλυτές - οι οποίοι μέχρι και πριν από δύο μήνες προέβλεπαν ότι στα $5000 είχαμε δει το ανώτερο σημείο αξίας που θα μπορούσε να ζητήσει ένα κρυπτονόμισμα με τις οικονομικές συνθήκες του 2017 - το Bitcoin, το σημαντικότερο και γνωστότερο αμιγώς "ψηφιακό νόμισμα" αυτή τη στιγμή, "έσπασε το φράγμα" των 15.000 δολαρίων. Πρόκειται για σημείο-σταθμό στην εννιάχρονη σχεδόν πορεία του και το... εναρκτήριο λάκτισμα για νέο κύκλο συζητήσεων σχετικά με την σημασία και τις προοπτικές του, έστω κι αν αφορά ακόμη πολύ μικρό ποσοστό του παγκόσμιου κοινού και σίγουρα δεν... δικαιολογεί τους φόβους ή την πολεμική των παγκόσμιων τραπεζών. Το Bitcoin έχει κάνει "τρελό ράλι" στην διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώνεται, αποκτώντας θεαματικά μεγαλύτερη (θεωρητική) αξία, παραμένει όμως εξαιρετικά δύσκολο ν' αποκτηθεί είτε με "ψηφιακή εξόρυξη" (mining) είτε με απευθείας αγορά, αλλά και μικρής χρησιμότητας πρακτικής: δεν είναι ακόμη πολλά τα προϊόντα ή υπηρεσίες που το αναγνωρίζουν ως ανταλλακτικό νόμισμα, ενώ τους τελευταίους μήνες γίνονται συντονισμένες κινήσεις από κυβερνήσεις (όπως αυτήν των ΗΠΑ) ώστε το Bitcoin να "ενταχθεί σε κάποιο κανονιστικό πλαίσιο" και, εν ολίγοις, να ελεγχθεί έστω και εν μέρει.

Bitcoin σε... τρελό ράλι! - εικόνα 1

Στο σενάριο αυτό είναι πρακτικά βέβαιο πως το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα αυτήν την στιγμή - το οποίο οι "επαναστάτες hackers" της δεκαετίας '80-'90 είχαν πρωτοφανταστεί ως την αποκεντροποιημένη απάντηση στο παγκόσμιο καταπιεστικό τραπεζικό σύστημα - θα χάσει πολύ μεγάλο μέρος της αξίας του και της πιθανότητας που έχει να γίνει αποδεκτό, κάποια στιγμή, από το ευρύτερο κοινό. Αξιακά, με άλλα λόγια, μπορεί το 2017 να ήταν απίθανη χρονιά για το Bitcoin, αλλά είναι το 2018, το 2019 ή και το 2020 οι χρονιές που θα κρίνουν αν έχει θέση στο τεχνολογικό μέλλον του κόσμου και την οικονομία του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021