Ταξίδι στο ηλιακό σύστημα με... Google Maps

O αμερικανικός κολοσσός και η NASA χαρτογραφούν άλλους πλανήτες, διαθέτουν το υλικό στο Web

Ταξίδι στο ηλιακό σύστημα με... Google Maps

Αξιοθαύμαστο το πόσο γρήγορα - και πόσο πολύ - εξελίσσονται στον χώρο της τεχνολογίας και του Internet μερικά προϊόντα ή υπηρεσίες: το δημοφιλέστατο Google Maps, για παράδειγμα, χρειάστηκε λιγότερο από μία δεκαετία για να μεταμορφωθεί από απλό... μέσο ικανοποίησης περιέργειας στο Web, σε αναντικατάστατο εργαλείο στα κινητά όλων μας. Η αμερικανική εταιρεία, δε, κάνει αυτές τις ημέρες το επόμενο βήμα, αφήνοντας πίσω την... ταπεινή Γη ώστε να ξεναγήσει το παγκόσμιο κοινό σε άλλους πλανήτες! Πράγματι, πολλά από τα δεδομένα που συνέλεξε ο ιστορικός δορυφόρος Cassini - o οποίος ολοκλήρωσε στον Κρόνο το συναρπαστικό του ταξίδι από το 1997 στα μέσα του Σεπτέμβρη που μάς πέρασε - η NASA τα μοιράστηκε με την Google ώστε η δεύτερη να συνθέσει βάσει αυτών εικονικούς προορισμούς στο πλανητικό μας σύστημα. Οι σχεδόν 500.000 φωτογραφίες που έστειλε πίσω στη Γη ο Cassini την τελευταία εικοσαετία ήταν αρκετές ώστε να απεικονιστεί επαρκώς η επιφάνεια πλανητών όπως η Αφροδίτη, ο Άρης και ο Πλούτωνας αλλά και δορυφόρων όπως το δικό μας φεγγάρι, η Ευρώπη, η Ρέα και ο Γανυμήδης. Ευδιάκριτα είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η μορφολογία του καθενός, από τους κρατήρες, τα όρη και τις κοιλάδες μέχρι τις λίμνες από μεθάνιο και τις αχανείς παγωμένες εκτάσεις όπου ο Cassini έψαχνε για ίχνη ζωής.

Ταξίδι στο ηλιακό σύστημα με... Google Maps - εικόνα 1

Για όλα τα παραπάνω δεν έχει παρά να επισκεφθεί κανείς την σχετική σελίδα της Google με έναν Web browser και να επιλέξει ανάμεσα στους 12 προορισμούς που προσφέρονται. Επόμενος σταθμός: προορισμοί πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Τα παιδιά μας ομολογουμένως θα έχουν... πολλά να δουν στο Google Maps του 2050!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021