ΗΠΑ: μετανάστες, δώστε μας τα social profiles σας

Η υπηρεσία Homeland Security προβαίνει στο βήμα που όλοι φοβούνταν πέρυσι - λεπτομέρειες, σχόλια

ΗΠΑ: μετανάστες, δώστε μας τα social profiles σας

Όπως ακριβώς είχαν αρχίσει να φοβούνται όλοι όσοι παρακολουθούσαν τις συζητήσεις, επί Obama ακόμη, στα τέλη του περασμένου χρόνου περί απαιτήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης για περισσότερα προσωπικά δεδομένα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, η υπηρεσία Homeland Security των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως αλλάζει άμεσα τους κανονισμούς της για το θέμα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της από τις 18 Οκτωβρίου όχι απλώς έχει το δικαίωμα, αλλά θα απαιτεί από τους μετανάστες άλλων χωρών να προσφέρουν αναλυτικές πληροφορίες για τα προφίλ που διατηρούν στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, για ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν, αναζητήσεις πληροφοριών που κάνουν με Δικτυακούς μηχανισμούς αναζήτησης και άλλα παρόμοια στοιχεία. Η απαίτηση αυτή αφορά όχι μόνο τους "προσωρινούς" μετανάστες, αλλά ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ από άλλες χώρες, καθώς και τους πολίτες άλλων εθνοτήτων που έχουν αποκτήσει αμερικανική υπηκοότητα (!). Έτσι η US Homeland Security πρακτικά "στοχοποιεί" οποιονδήποτε... "μη βέρο" Αμερικανό, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί με κανέναν τρόπο πως η συγκέντρωση όλων αυτών των προσωπικών δεδομένων έχει θετική επιρροή στην καταστολή της τρομοκρατίας ή πως π.χ. τα κοινωνικά δίκτυα έχουν καν άμεση σχέση με ενέργειες όπως αυτή του San Bernardino το 2015 (απ' όπου ξεκίνησε το όλο ζήτημα να εξετάζεται υπό αυτό το πρίσμα ουσιαστικά).

ΗΠΑ: μετανάστες, δώστε μας τα social profiles σας - εικόνα 1

Ακόμη και ο ίδιος ο διευθυντής του FBI αργότερα παραδέχθηκε πως οι συγκεκριμένοι τρομοκράτες του San Bernardino δεν είχαν καν χρησιμοποιήσει κοινωνικά δίκτυα για την επικοινωνία τους, αλλά προσωπικά και κρυπτογραφημένα μηνύματα. Ούτε δημοσιεύσεις τους π.χ. σε Facebook ή Twitter πρόδιδαν τις ενέργειες στις οποίες θα προέβαιναν ή έστω τα πιστεύω τους αναφορικά με την πολυσυζητημένη jihad. Ακόμη και η ίδια η US Homeland Security τον Φεβρουάριο παραδέχθηκε, μετά από δοκιμαστικές παρακολουθήσεις Δικτυακών προφίλ που διενήργησε στις αρχές του έτους, ότι τα τεστ αυτά "δεν συνοδεύονται από κριτήρια επαρκή, ώστε να εξασφαλίζεται πως η ανάλυση των σχετικών δεδομένων θα οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα". Όμως η υπηρεσία προχωρά στην καθιέρωση της απαίτησης όλων αυτών των προσωπικών δεδομένων από τους μετανάστες κάθε είδους... ούτως ή άλλως. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της οργουελικής δυστοπίας του 1984, τότε τί;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021