Οι ηγέτες της τεχνολογίας εγκατελείπουν τον Trump

Τα γεγονότα της Charlottsville "η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι", οι μάσκες έπεσαν

Οι ηγέτες της τεχνολογίας εγκατελείπουν τον Trump

Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης - όπως όλοι περιμέναμε από πέρυσι άλλωστε - στο γεγονός ότι η προεδρία του Donald Trump στις ΗΠΑ έχει αναδειχθεί σε μία από τις χειρότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών. Όσο ο καιρός περνά, ωστόσο, αποδεικνύεται πως κανείς πλέον (πέραν του στενού του κύκλου) δεν θέλει να συσχετιστεί μαζί του και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο δεν αποτελούν εξαίρεση: ενώ οι περισσότεροι τήρησαν αρχικά στρατηγική στάση αναμονής για να διαπιστώσουν τις προθέσεις του - κάποιοι μάλιστα αποδέχθηκαν και την πρότασή του να συμμετάσχουν στο περίφημο συμβούλιο για την προώθηση των ζητημάτων της τεχνολογικής βιομηχανίας - τις τελευταίες ημέρες Αφορμή - και όχι αιτία, καθώς η Silicon Valley ήταν παραδοσιακά σύσσωμη υπέρ των Obama και Clinton - για την απροκάλυπτη πια στροφή των ηγετών της τεχνολογίας μακριά από τον Trump ήταν βέβαια τα γεγονότα της Charlottsville, κατά την διάρκεια των οποίων ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών και ένα εξ αυτών χτύπησε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του μία νεραή γυναίκα, τραυματίζοντας περισσότερους. Ο Trump επέλεξε να... διακρίνει βία "από όλες τις πλευρές", εισπράττοντας την παγκόσμια κατακραυγή και φυσικά την αμερικανική ακόμη και από το δικό του κόμμα, συνεχίζοντας να μην καταδικάζει συγκεκριμένα τους ναζί τις επόμενες ημέρες. Η στάση του αυτή ολοφάνερα ήταν "η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι", καθώς από τους 12-15 τεχνολογικούς ηγέτες μόνο 4 συνεχίζουν πια να τον υποστηρίζουν δημόσια. Όλοι οι υπόλοιποι τον εγκατέλειψαν τις περασμένες ημέρες.

Οι ηγέτες της τεχνολογίας εγκατελείπουν τον Trump - εικόνα 1

Καταμετρούμε: από την αρχή δεν συμμετείχαν στο συμβούλιό του ο Jeff Bezon της Amazon (με τον οποίο ο Trump έχει ανοιχτή διαμάχη), ο Reed της Netflix, η Meg Whitman της HP και ο Sundar Pichai της Google. Γρήγορα αποσύρθηκε ο Travis Kalanick της Uber, ο Elon Musk της Tesla, ο Satya Nadella της Microsoft, ο Tim Cook της Apple και ο Bob Iger της Disney (με αφορμή την μη συμμετοχή του Trump στην συνθήκη του Παρισιού για τις κλιματικές αλλαγές), ενώ τις τελευταίες ημέρες αποστασιοποιήθηκε ο Brian Krzanich της Intel, ο Inge Trulin της 3Μ, o Doug McMillon της Walmart και μερικοί ακόμη διευθύνοντες από τους τομείς της βιομηχανίας και της μαζικής παραγωγής. Από τους "μεγάλους" CEO οι μόνοι σημαντικοί που ανοιχτά ακόμη υποστηρίζουν τον Trump είναι η Ginni Rometty της IBM, η Mary Barra της General Motors, o Michael Dell της ομώνυμης εταιρείας και ο Larry Elisson της Oracle. Ο Trump με το... γνωστό του τραγελαφικό στυλ και φυσικά μέσα από το αγαπημένο του μέσο, το Twitter, αρχικά δήλωσε πως "για κάθε έναν διευθύνοντα που εγκαταλείπει το συμβούλιό μου έχω περισσότερους για να πάρουν την θέση του", ενώ 24 ώρες μετά διέλυσε το συμβούλιο αυτό (χωρίς βαρύγδουπη δήλωση αυτή τη φορά) αφού στην πραγματικότητα δεν είχε πλέον νόημα ύπαρξης. Το αν και κατά πόσο οι πολιτικοί αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την αποπομπή του Trump έχει ξεκινήσει, έχουν δίκιο, δεν μπορούμε να το κρίνουμε - το αν και κατά πόσο η προεδρία Trump χρειαζόταν την υποστήριξη της "βαριάς βιομηχανίας" των ΗΠΑ, της τεχνολογίας, μπορούμε. Την χρειαζόταν πολύ και δεν την έχει πια και τυπικά, αφού ουσιαστικά δεν την είχε ποτέ. Το τί σημαίνει αυτό πρακτικά, θα το δείξει ο χρόνος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021