Έξυπνο ρολόι... φτηνούλι κι από Louis Vuitton

Κάλλιο αργά παρά ποτέ και η υψηλή μόδα στα smartwatch, η Apple γελά ειρωνικά

Έξυπνο ρολόι... φτηνούλι κι από Louis Vuitton

Στα μάτια των καταναλωτών που παρακολουθούν την αγορά της τεχνολογίας - που δεν είναι πια και... λίγοι ακριβώς - φαίνεται πλέον κωμικό, μετά από τόσες δεκαετίες παραδειγμάτων, το πώς ο κόσμος της μόδας δεν έχει ούτε καν στοιχειώδη επαφή με τις σχετικές εξελίξεις. Καμία απορία, λοιπόν, που τρία χρόνια μετά από τον καιρό που εμφανίστηκαν τα πρώτα "έξυπνα ρολόγια" (smartwatches) και δύο χρόνια μετά από την εμπορική διάθεση του πλέον επιτυχημένου από αυτά, του Apple Watch, η Louis Vuitton... ανακάλυψε την κατηγορία και προωθεί επίσημα το δικό της. Ονομάζεται Tambour Horizon και ανήκει σε υπάρχουσα σειρά ρολογιών της εταιρείας, με την διαφορά φυσικά πως είναι βασισμένο στο λειτουργικό Android Ware 2 της Google. Το Tambour Horizon θα πωλείται με τρία διαφορετικά φινιρίσματα και δεν θα συνοδεύεται από κανένα λουράκι στην συσκευασία (!). Αντιθέτως οι επίδοξοι κάτοχοί του θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε 60 διαφορετικά (τα μισά για άνδρες και τα μισά για γυναίκες) και να το πληρώσουν ξεχωριστά. Οι τεχνικές του προδιαγραφές - όχι ότι ενδιαφέρουν οποιονδήποτε θα ήθελε να αγοράσει ένα Tambour Horizon - κινούνται στο πλαίσιο πολλών άλλων smartwatch βασισμένων σε Android Ware 2 που έχουν φέτος: 512 MB μνήμης λειτουργίας, 4 GB αποθηκευτικού χώρου, οθόνη τύπου AMOLED ανάλυσης 390x390 pixel και μπαταρία χωρητικότητας 300 mAh.

Έξυπνο ρολόι... φτηνούλι κι από Louis Vuitton - εικόνα 1

Όσον αφορά στο αισθητικό του πράγματος... "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα", φυσικά, όμως το Tambour Horizon είναι κατά την ταπεινή μας άποψη από τα ασχημότερα και σίγουρα από τα λιγότερο λειτουργικά "έξυπνα ρολόγια" που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής - ό,τι θα περίμενε, κατά βάση, κανείς από προϊόντα που δεν έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό σε αυτόν που τα φορά, αλλά για να εντυπωσιάζουν απλώς στον καρπό του. Η Louis Vuitton, επιδεικνύοντας την αφέλειά της για το... τί συμβαίνει στα smartphones την τελευταία δεκαετία, προσφέρει ως "exclusive extras" εφαρμογές που προσφέρουν στον κάτοχο ενός Tambour Horizon πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη που βρίσκεται ή για τις πτήσεις του - κάτι που φυσικά προσφέρουν πολλά άλλα apps πλέον, δωρεάν και μη.

Όπως θα περίμενε κανείς από την Louis Vuitton και το κοινό στο οποίο στοχεύει, το Tambour Horizon δεν είναι φθηνό: στα δύο απλούστερα φινιρίσματα θα κοστίζει $2450 και στο πλέον φροντισμένο μαύρο $2900 (δεν συνυπολογίζεται το λουράκι κόστους $300). Θα επιτύχει να σημειώσει αρκετές πωλήσεις ώστε να... δικαιολογήσει την ύπαρξή του, εκεί όπου παρελθούσες προσπάθειες όπως αυτές της Breitling, της Tag Heuer και βέβαια της ίδιας της Apple στα ακριβά της μοντέλα, απέτυχαν; Θα θέλαμε να προσποιηθούμε πως... μάς ενδιαφέρει, μα γιατί να το κάνουμε; Ούτε καν οι ολίγοι κι εκλεκτοί, στους οποίους απευθύνεται η Louis Vuitton με το Tambour Horizon, θα έχαναν τον ύπνο τους για το θέμα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021