Apple: έτοιμο το... campus-διαστημόπλοιο

Σε λειτουργία σύντομα τα νέα, εντυπωσιακά κεντρικά γραφεία του αμερικανικού κολοσσού

Apple: έτοιμο το... campus-διαστημόπλοιο

Το ξέραμε πως o χρόνος στην αγορά της τεχνολογίας δίνει την εντύπωση πως περνά... ταχύτερα απ' ότι στην πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι αληθινά εντυπωσιακό: κυριολεκτικά "σαν χθες" φαντάζει η μέρα εκείνη του Ιουνίου 2011 που ο Steve Jobs ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την κατασκευή νέων κεντρικών γραφείων για την Apple, διοικητικών και έρευνας, στο Cupertino της California. Έκτοτε ο Jobs αποχώρησε από τα εγκόσμια, ο Cook ανέλαβε τα ηνία της αμερικανικής πολυεθνικής και συνέχισε το έργο αυτό... και σε κάτι παραπάνω από έναν μήνα, τον Απρίλη, τα καινούργια κεντρικά της Apple θα ανοίξουν τις πόρτες της στους πρώτους εργαζομένους της εταιρείας. Πλήρως ευθυγραμμισμένο με την προσέγγισή της την εμπορική, άλλωστε, το campus αυτό έχει απλό και εύκολα κατανοητό όνομα: Apple Park. Τα φουτουριστικά σχεδιασμένα γραφεία - δεν είναι τυχαίο που, όσο χτίζονταν, ο ειδικός Τύπος τα αποκαλούσε... "διαστημόπλοιο" λόγω του ελλειπτικού design που φαινόταν από τις αεροφωτογραφίες - καταλαμβάνουν έκταση άνω των 175 στρεμμάτων μαζί με τους εξωτερικούς χώρους, τα parking, τους κήπους, την λίμνη (!) και τους υπόλοιπους βοηθητικούς χώρους. Τροφοδοτούνται εξ' ολοκλήρου (!) με ηλιακή ενέργεια - η οροφή του κεντρικού κτιρίου φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλιακών συλλεκτών στον πλανήτη - και φυσικά περιλαμβάνουν μία τεράστια αίθουσα παρουσιάσεων και διαλέξεων (auditorium) η οποία έχει ονομαστεί, εννοείται, Steve Jobs Theatre.

Apple: έτοιμο το... campus-διαστημόπλοιο - εικόνα 1

Σε... άψογο αμερικανικό στυλ, φυσικά, το Apple Park προσφέρει την δυνατότητα επίσκεψης από το κοινό, καφετέρια, πλήρες Apple Store και άλλους εμπορικά αξιοποιήσιμους χώρους. Θα χρειαστούν το λιγότερο 6 μήνες για να εγκατασταθούν όλοι οι 12.000 υπάλληλοι της Apple στην California στα νέα τους γραφεία (οπότε το πιο πιθανό είναι το Apple Park να μην δέχεται επισκέψεις νωρίτερα από τότε), όμως οι... φανατικοί οπαδοί του αμερικανικού κολοσσού μπορούν από τώρα να ξεκινήσουν τα πλάνα τους ώστε να "το βάλουν στο πρόγραμμα" για τα Χριστούγεννα. Ε, και ν' αγοράσουν κάτι από το Apple Store του Apple Park, φυσικά, που θα έχει... άλλη αξία. Το λιγότερο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021