AdultFriendFinder: διαρροή στοιχείων 400 εκ. χρηστών

Νέο θεαματικό κρούσμα hacking μέσα στη χρονιά, ακριβοθώρητη πλέον η εμπιστοσύνη στο Web

AdultFriendFinder: διαρροή στοιχείων 400 εκ. χρηστών

Το γεγονός ότι η ασφάλεια στο Internet είναι... πολύ, πάρα πολύ δύσκολο πράγμα το γνωρίζαμε όλοι, όμως το 2016 πιθανώς θα ολοκληρωθεί ως μία από τις αληθινά κακές χρονιές όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Δεκάδες, εκατοντάδες Web sites υπόκεινται συστηματικές επιθέσεις από hackers καθημερινά, είναι όμως διπλά εξευτελιστικό για πολύ μεγάλα τέτοια sites και υπηρεσίες να υποχρεώνονται να παραδεχθούν πως τα στοιχεία των εγγεγραμμένων χρηστών τους υπεκλάπησαν και μπορούν να δημοσιευθούν οποιαδήποτε στιγμή. Το έπαθε το MySpace, το LinkedIn, το Yahoo... και είναι σειρά του AdultFriendFinder αυτές τις ημέρες, καθώς από το site αυτό γνωριμιών για ενηλίκους έχουν υποκλαπεί τα στοιχεία, ούτε λίγο ούτε πολύ, 340 εκατομμυρίων χρηστών (!). Ο αριθμός είναι απίθανα μεγάλος, σε βαθμό που το γνωστό περυσινό αντίστοιχο "σκάνδαλο", αυτό της διαρροής 32 εκατομμυρίων προφίλ από το περίφημο site "σχέσεων μοιχείας" Ashley Madison, να μοιάζει απλώς... πταίσμα. Φυσικά σε περιπτώσεις Web sites όπως το AdultFriendFinder ή το Ashley Madison τα πράγματα περιπλέκονται γιατί οι hackers - όπως έχει κατ' επανάληψη συμβεί - έχουν και την επιλογή του εκβιασμού δημοσιοποίησης στοιχείων που έχουν πέσει στα χέρια τους από ανυποψίαστους, κατά τα άλλα, χρήστες. Η εταιρεία κάτοχος του AdultFriendFinder προωθεί την λειτουργία και άλλων, ακόμη περισσότερο... μη κολακευτικών για τα εγγεγραμμένα μέλη τους sites όπως το StripShow, iCams και Penthouse, απ' όπου έχουν επίσης κλαπεί στοιχεία χρηστών (γύρω στα 70 εκατομμύρια ακόμη συνολικά). Η Friend Finder Networks θα χρειαστεί μάλιστα να λογοδοτήσει όχι μόνο για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας που παρείχε σε τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, αλλά και για την διατήρηση στοιχείων (!) ακόμη 15 εκατομμυρίων προφίλ, των οποίων οι κάτοχοί τους τα είχαν διαγράψει!

AdultFriendFinder: διαρροή στοιχείων 400 εκ. χρηστών - εικόνα 1

Με τους hackers να βρίσκονται υπερβολικά συχνά "ένα βήμα μπροστά" από εκείνους που αναλαμβάνουν την "φρούρηση" δημοφιλών Δικτυακών υπηρεσιών και προορισμών, το μόνο βέβαιο είναι πως κρούσματα όπως αυτό του AdultFriendFinder θα εμφανίζονται όλο και συχνότερα στο μέλλον. Η εμπιστοσύνη και η αίσθηση της ασφάλειας έχει αρχίσει να αναδεικνύεται σε... ακριβό αγαθό για πολλές από αυτές τις υπηρεσίες πλέον και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν οι χρήστες θα αρχίσουν να επιδεικνύουν περισσότερο επιφυλακτική συμπεριφορά ή/και αν θα αρχίσουν να φροντίζουν οι ίδιοι (όσο περνά από το χέρι τους) για την ασφάλεια των προφίλ που δημιουργούν εκεί. Στοιχήματα για το ποιό θα είναι το... site γνωριμιών-θύμα του 2017, κανείς;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021