Windows 10: την άνοιξη η αναβάθμιση "Creators Update"

Με πλειάδα νέων χαρακτηριστικών, μικρών και μεγάλων, εννοείται δωρεάν για όλους τους χρήστες του λειτουργικού της Microsoft

Windows 10: την άνοιξη η αναβάθμιση "Creators Update"

Όπως είχε ήδη διαρρεύσει εδώ και κάποιες ημέρες, η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 μετά την Anniversary του Ιουλίου θα διατεθεί "μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017": αυτό επιβεβαίωσε και η Microsoft στην χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία γνωστοποίησε μία σειρά από στοιχεία σχετικά με την αναβάθμιση αυτή. Ο αμερικανικός κολοσσός την ονομάζει "Creators Update" επειδή, σύμφωνα με το επικοινωνιακό του μήνυμα, αυτή θα προσθέσει μία σειρά από λειτουργίες που θα διευκολύνουν τους χρήστες να κάνουν τις δικές τους δημιουργίες με διάφορους τρόπους.

Ένας από αυτούς αφορά στην εφαρμογή Paint, η οποία αναβαθμίζεται σε απλών δυνατοτήτων πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών 3D με δυνατότητα εισαγωγής αντικειμένων από φωτογραφίες ή από το περίφημο Minecraft - καθώς και δημιουργίας τέτοιων εξ αρχής και δημοσίευσής τους στην συνέχεια στο Internet ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους. Το 3D Paint θα αξιοποιεί τόσο το Hololens της Microsoft, όσο και νέα επερχόμενα "κράνη" εικονικής πραγματικότητας ώστε να μπορεί να δει κανείς τις δημιουργίες του και "μέσα στον χώρο".

Windows 10: την άνοιξη η αναβάθμιση "Creators Update" - εικόνα 1

Ένας άλλος τρόπος "δημιουργίας" - κατά την Microsoft τουλάχιστον - που φέρνει στο προσκήνιο το Creators Update των Windows 10 αφορά στην δυνατότητα υλοποίησης καναλιών "μετάδοσης" υλικού από games σε πραγματικό χρόνο (live streaming) χωρίς την ανάγκη πρόσθετων προγραμμάτων κι υπηρεσιών. Ο αμερικανικός κολοσσός αξιοποιεί την τεχνογνωσία που απέκτησε από την εξαγορά της Beam το καλοκαίρι ώστε να προσφέρει λειτουργίες παρακολούθησης των streams άλλων παικτών ή της δημιουργίας νέου από τον χρήστη, όλα πλέον μέσα από το Xbox app των Windows 10.

Υπενθυμίζουμε πως η τεχνολογία της Beam προσφέρει και χαρακτηριστικά αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον παίκτη που "εκπέμπει" και το κοινό του, τα οποία άλλες υπηρεσίες του είδους (π.χ. Twitch) δεν προσφέρουν - μέσω του Xbox app, άλλωστε, θα είναι εφικτή και η δημιουργία "κλειστών τουρνουά" μεταξύ φίλων σε games, και πάλι αυτόνομα. Το Creators Update των Windows 10 θα προσφέρει, τέλος, την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με συγκεκριμένες επαφές του χρήστη απευθείας μέσα από την γραμμή εργαλείων του λειτουργικού συστήματος, μία λειτουργία που η Microsoft ονομάζει "My People". Περισσότερα για την επερχόμενη αναβάθμιση αυτή των Windows 10 θα γνωστοποιηθούν "σε δεύτερο χρόνο", πλησιάζοντας στην διάθεσή του τον Μάρτιο. Έως τότε...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021