Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€28 - €35
Το σκηνικό θυμίζει παλιά γειτονιά. Προσφυγούπολη γαρ η Νέα Ιωνία. Ο δρόμος είναι σχετικά στενός, τα τραπεζάκια, μία σειρά στο πεζοδρόμιο και απέναντι κυρίως μονοκατοικίες και διόρωφα. Που και που καμία πολυκατοικία. Κλασικό περιβάλλον παλιάς ταβέρνας με τρία μεγάλα ατού. Καλό φαγητό με άρωμα θάλασσας, αποτελεσματικό και ευγενικό σέρβις και κυρίως προσιτές και φιλικές τιμές για το είδος του φαγητού που προτείνει.
Με το που κάθεσαι μπαίνεις στο κλίμα. Αντί για τραπεζομάντιλο «ένα μεγάλο στρατσόχαρτο με τη λέξη «Ιχθυοπωλείο» τα σχετικά σκιτσάκια και δύο-τρεις συνταγές με πρώτες ύλες από το αλμυρό νερό σε προδιαθέτουν για τις προτάσεις του menu. Οι πελάτες αρκετοί. Για την ακρίβεια εννιά το βράδυ και όλα τα τραπεζάκια είναι γεμάτα. Casual προσεγμένο ντύσιμο και ηλικίες κυρίως στην περιοχή των –άντα συνθέτουν ένα σύνολο που δηλώνει ότι εκτός από τους κατοικούντες στις γύρω περιοχές υπάρχουν και αρκετοί (πολλοί θα έλεγα) που θεωρούν ότι οι Βαρκούλες αξίζουν την μετακίνηση και από πιο μακρινές περιοχές.
Όπως αποδεικνύεται δεν έχουν καθόλου άδικο. Ο κατάλογος των προτάσεων είναι πλούσιος και υπηρετεί με συνέπεια τη φυσιογνωμία του μαγαζιού. Ούτε ένα πιάτο με κρέας είναι ένα πρώτο στοιχείο που δίνει αξιοπιστία στην πρόταση. Ανάμεσα στα πολλά επέλεξα και δοκίμασα ένα πολύ ενδιαφέρον home made carpaccio ψαριού και ένα tartare τόνου με φρέσκια ντομάτα, αρωματικά και χυμό λεμονιού. Πολύ καλά δουλεμένα και τα δύο με ισορροπημένη συμμετοχή τόσο της αίσθησης του ψαριού όσο και των λοιπών συστατικών.
Πολύ καλές ήταν και οι «παντρεμένες» (θα σας εξηγήσουν επί τόπου τι σημαίνει) σαρδέλες στη σχάρα όπως και ο ξεροτηγανισμένος, τρυφερός στο εσωτερικό και χωρίς λαδίλες, γαύρος. Αν σε αυτά προσθέσετε και τις σαλάτες, π.χ. αλμυρίκια με βινεγκρέτ ντομάτας, που κινούνται στο ίδιο επίπεδο η εικόνα των ορεκτικών είναι πραγματικά καλή. Να σας πω όμως ότι και τα τηγανητά κολοκυθάκια κομμένα σαν τηγανιτές πατάτες με ένα dip γιαουρτιού είναι μία μικρή λιχουδιά.
Στα κύρια όπως είναι φυσικό το ψάρι έχει το μονοπώλιο. Ψητό, τηγανητό ή συνοδευόμενο από ζυμαρικό ή ρύζι καλύπτει κάθε απαίτηση. Το πιλάφι (σπυρωτό ρύζι θα έλεγα εγώ) με μύδια, σχοινόπρασο και άνηθο έχει επαρκή θαλασσινή αίσθηση και είναι νόστιμο. Τα μπαρμπουνάκια στο τηγάνι δείχνουν ότι η κουζίνα έχει δεξιότητες και αυτό επιβεβαιώνεται και από μία συναγρίδα του ενός κιλού στη σχάρα. Φρέσκο ψάρι και άψογο σωστό ψήσιμο. Ο κατάλογος των κρασιών αντίθετα είναι δυσανάλογα μικρός σε σχέση με την ποιότητα των πιάτων και χωρίς ιδιαιτερότητα στις προτάσεις. Όσο για τα επιδόρπια (προσφέρονται από το μαγαζί) είναι καλοβαλμένα και δεν υποθηκεύουν τη γενική εικόνα.
Συμπερασματικά οι Βαρκούλες είναι μία seafood ταβέρνα που αν και δεν βρίσκεται δίπλα στο κύμα προτείνει ανεπιφύλακτα καλό φαγητό σε ένα περιβάλλον που θυμίζει λίγο άλλες εποχές. Το κάνει με απόλυτη εντιμότητα και κυρίως σε τιμές που παρά το είδος της πρότασης είναι απόλυτα βατές.
Πλήρες δείπνο : 25 – 35 ευρώ, χωρίς το κρασί
Σχέση ποιότητας/τιμής : Πολύ καλό
Αλαϊας 2, Ν. Ιωνία, τηλ. 2130358767
Κυριακή μόνο μεσημέρι
Δευτέρα κλειστά