Broadway / Κως

14,5

Με επικεφαλής τον ταλαντούχο σεφ Γιάννη Παπακωνσταντίνου, το εστιατόριο προσφέρει πιάτα που αποπνέουν φρεσκάδα και δημιουργικότητα, αποτυπώνοντας την ουσία της σύγχρονης ελληνικής γεύσης.

Broadway / Κως

Δεν έχει θέα ούτε θα το συναντήσεις τυχαία κάνοντας τη βόλτα σου, το εστιατόριο ωστόσο της οικογένειας Παπακωνσταντίνου που κρύβεται σε ένα off Broadway σημείο στην πόλη της Κω, πλησιάζει τα 35 χρόνια ιστορίας και παραμένει πολύ δημοφιλές σε ντόπιους και επισκέπτες. Στα χέρια πλέον της νεότερης γενιάς εξελίσσεται και αναβαθμίζεται διαρκώς, προκρίνοντας το ύφος μιας μοντέρνας ταβέρνας με λευκά τραπέζια και καρέκλες που απλώνονται στον εξωτερικό χώρο πλάι στον δρόμο και μια σάλα σε γκρι βιομηχανικό στιλ να συμπληρώνει την εικόνα. Επί της υποδοχής βρίσκεται ο Μάνος που διαλέγει επιπλέον ωραία κρασιά από τον τοπικό και όχι μόνο αμπελώνα, ενώ στην κουζίνα προΐσταται ο αδερφός του και ταλαντούχος σεφ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συνεχίζει την γόνιμη περιπλάνησή του στα μονοπάτια της μοντέρνας ελληνικής γεύσης με ακόμα πιο σταθερό βηματισμό σε σύγκριση με την προ διετίας επίσκεψή μου στο εστιατόριο. Θα ξεχωρίσω δύο πιάτα που θεωρώ ότι αποτυπώνουν το μαγειρικό του στίγμα. Το ένα είναι η χαρακτηριστική του πια κώτικη ντοματοσαλάτα ή αλλιώς μια από τις καλύτερες του είδους που έχει το καλοκαίρι μέσα της, καθώς το εσωτερικό της ντομάτας έχει ψιλοκομμένο ντοματάκι, φράουλες και καρπούζι από την Κω τα οποία φτιάχνουν ωραίο σύνολο υφών μαζί με καραμελωμένο τοπικό κρασοτύρι, ενώ γύρω τους πέφτει νερό ντομάτας που καλμάρει τις εντάσεις ωσάν διαυγές κονσομέ. Το άλλο είναι τα γιουβαρλάκια του που περιχύνει με ένα εικονικό αυγολέμονο από κρέμα λάχανου, ξινόγαλα και καμένο βούτυρο, φανερώνοντας έτσι πως αγαπά να καρυκεύει συχνά πυκνά τα πιάτα του με το στοιχείο της έκπληξης.

Broadway / Κως

Ανάμεσά τους τώρα, υπάρχουν κι άλλες προτάσεις που συνεχίζουν το όμορφο αυτό παιχνίδι που παντρεύει τις επιλεγμένες πρώτες ύλες, αρκετές μάλιστα από τον νεοσύστατο φορέα Kos Locally Grown, με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα με fine comfort χαρακτήρα: η πράσινη πιπεριά που βάφεται κόκκινη με γλάσο πιπεριάς Φλωρίνης και γεμίζεται με κρέμα φέτας και φιστίκι θυμίζοντας μπουγιουρντί, το κοκοράκι με ντομάτα, φέτα και ούζο που έρχεται με την πέτσα του απολαυστικά καραμελωμένη, τα πολύ καλοφτιαγμένα χοιρινά μάγουλα με κρέμα καρότου, ρεβίθια, σιναπόσπορο και κρεμμύδια που σαν σύνολο δημιουργούν την αίσθηση ενός περίπου στιφάδο. Το λεοντόψαρο ήρθε με μια υπέρ του δέοντος υδαρή μπερμπλάν εσπεριδοειδών που δεν κατάφερε να "ντύσει" επαρκώς το καινούργιο αυτό ψάρι που κυκλοφορεί εσχάτως στα νερά μας, όμως γρήγορα το ξέχασα γιατί κατέφτασαν στο τραπέζι πολύ καλά επιδόρπια με πρώτη και καλύτερη την κρέμα ελληνικού καφέ με σφουγγαράκια πραλίνας και ένα εξαιρετικό παγωτό θυμάρι να υπογραμμίζει τη γαλανόλευκη γεύση. 

BROADWAY Μεγ. Αλεξάνδρου 36, Κως, 2242027052. Ωράριο λειτουργίας: Καθημ., μεσημ.-βρ., Δευτ. κλειστά. Τιμή: € 30 – 40 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια