Bungalow 7

14 ↑

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Bungalow 7

Tηλ:

Τιμές:

€65 - €100

Επιτέλους συμβαίνει στην Αθήνα αυτό που έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια, στρέφεται δηλαδή οριστικά προς τον Νότο και τη θάλασσα, καθώς όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι το κύρος μιας μητρόπολης που έχει τόσο μεγάλη ακτογραμμή δεν μπορεί παρά να την έχει στο επίκεντρό του. Έτσι λοιπόν αναβιώνει βήμα βήμα η αλλοτινή δόξα της αθηναϊκής ριβιέρας, και αυτή την περίοδο τ’ Αστέρια της Γλυφάδας είναι στα πάνω τους. Εκεί ολοκληρώθηκε το "One & Only resort", και δίπλα του πήρε σάρκα και οστά το καινούργιο δημιούργημα του Ομίλου Παπαθεοχάρη σε συνεργασία με την Grivalia, με πρώτο opening αυτό του εντυπωσιακού, κοσμοπολίτικου "Bungalow 7", που θα συμπληρωθεί από το ιστορικό "Balux". Τιμώντας τις καμπάνες των Αστεριών που φιλοξένησαν πολλούς VIPs στη μακρά ιστορία τους, το "Bungalow 7" είναι ένα mega beach bar restaurant, πολύ fun, που φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς στην καλοκαιρινή ζωή της πρωτεύουσας. Το Riviera spirit είναι απλωμένο γύρω από την πισίνα με τα day beds και τις ομπρέλες με τις κεραμιδί και λευκές ρίγες, και συνεχίζεται στην παραλία, και κατόπιν στη βεράντα με τα μαρμάρινα τραπέζια και την custom made επίπλωση. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το καλό γούστο περισσεύει και, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, η κομψότητα είναι διάχυτη έξω και μέσα.

Το εσωτερικό παίζει με μια υπαινικτικά σπιτική ατμόσφαιρα, με σαλόνια και τραπεζαρίες, ένα πολύ σέξι μπαρ και μερικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Όπως το άγαλμα του Χριστού με τα αγγελάκια στα πόδια του και την αίσθηση του χιούμορ και της αισθητικής που βγάζουν τη γλώσσα στη σοβαροφάνεια, ή τις τουαλέτες που αποτίνουν φόρο τιμής στη μόδα των 60s-70s που ήθελε τα είδη υγιεινής σε έντονα χρώματα (εδώ ανοιχτό μπορντό)· προσέξτε καλά αυτόν απειλητικό τύπο ανάμεσα στα τριαντάφυλλα στον τόσο ταιριαστό πίνακα δίπλα στους νιπτήρες. Καλύτερη ώρα για να έρθεις εδώ είναι για να χαρείς το ηλιοβασίλεμα, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου να βάφουν τον ουρανό.

Bungalow 7
Ντίνος Φωτεινάκης

Επικεφαλής στην κουζίνα ένας από τους πιο ταλαντούχος Έλληνες σεφ σαν τον Ντίνο Φωτεινάκη με προϋπηρεσία σε "Σπονδή", "Bill & Coo" και "Beef Bar" στη Μύκονο, ανέλαβε την πολύ απαιτητική κουζίνα του "Bungalow 7" που σερβίρει breakfast, μεσημεριανό και δείπνο. Εστιάζοντας στο βραδινό έχουμε μπροστά μας μια πολυσυλλεκτική κοσμοπολίτικη κάρτα με μοδάτες προτάσεις μεγάλες δημοφιλίας. Γνωστές και αγαπημένες σπεσιαλιτέ, λοιπόν, αλλά ο Φωτεινάκης ξέρει να τους δίνει κάτι παραπάνω που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Η ηλεκτρισμένη αρμονία μιας λαμπερής σάλτσας yuzu πάνω στην υπέροχη γλύκα γαρίδων Κοιλάδας κάνει τη διαφορά και συμπληρώνεται ωραία από μια σαλατούλα τραγανών φυκιών wakame και ταιριαστά φιστίκια Αιγίνης. Σε συγγενική συχνότητα το ceviche με λαβράκι έχει ωραίο και γευστικό δάγκωμα, συμπληρωμένο από ένα παιχνίδισμα υφών και γεύσεων από ωμό τραγανό κρεμμύδι, καλαμποκιού, σταφύλια και γλυκοπατάτα, σε μια πολύ καλοκαιρινή σος μανταρινιού. Ακόμη και μια φαινομενικά απλή σαλάτα με kale, ξεφεύγει από το συνηθισμένο με απωανατολίτικους τόνους φωτεινής πίκλας αγγουριού, καπνιστό umami από ντρέσινγκ σησαμέλαιου και ταιριαστό ποιοτικό καπνιστό χέλι. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ έχει μια μαγκιά που του δίνει ενδιαφέρον νακ, καθώς ανάμεσα στο ωμό κρέας υπάρχουν κομματάκια καπνιστού σκουμπριού που του δίνουν έξτρα νοστιμάδα και προσωπικά τα θεωρώ πιο σημαντικό από το χαβιάρι που στολίζει τα μικρά βομβίδια.

Bungalow 7

Μερικά πράγματα, βέβαια, θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, όπως οι gyoza που, παρά τη νόστιμη γέμισή τους από μοσχάρι και μανιτάρια shiitake, δεν έχουν την ντελικάτη ζύμη που χαρακτηρίζει την ασιατική λεπτότητα σ’ αυτά τα dumplings ή ακόμη στη γιαπωνέζικης νοοτροπίας τηγανισμένη και ψητή μελιτζάνα (αλλά με φιστικοβούτυρο και γάλα καρύδας αντί για miso), που η σάρκα της δεν ήρθε όπως πρέπει μελωμένη για να συντονιστεί με το εξωτικό καρύκευμα. Εκείνο που ξεχωρίζει με σαφήνεια, πάντως, από τα πρώτα του μενού είναι το νοστιμότατο, αφράτο pain au lait σερβιρισμένο με τον πολύ πετυχημένο γάμο ταραμά και αβοκάντο σε μια ξυνούτσικη ωραία κρέμα που της πάνε τα καπνιστά αβγά σολομού. Στο "Bungalow 7" υπάρχει ξεχωριστός κατάλογος για sushi και sake, που τις γεύσεις του ετοιμάζει ο Γρηγόρης Αποστόλου με προϋπηρεσία στο "Zuma". Παρότι στα σωστά τυλιγμένα ρολά του κυριαρχεί η λογική των φαντεζί συνδυασμών που αρέσει στους Δυτικούς, οι συνδυασμοί του έχουν μέτρο κρίνοντας από εκείνο με γιαπωνέζικο μαγιάτικο, με χαλαπένιο, αβοκάντο και τρούφα, ή τα άλλα με καπνιστό ελληνικό χέλι. Καλύτερα όλων, όμως, είναι τα πολύ καλοφτιαγμένα nigiri του omakase platter για όσους προτιμούν κάτι πιο jap.

Bungalow 7

Στα κύρια πιάτα το κρέας κυριαρχεί, και στον κατάλογο υπάρχει μεγάλη ποικιλία προελεύσεων και κοπών. Ενθουσιάστηκα με τo flamed skirt steak black angus με νοστιμιά που λιώνει στο στόμα, αλλά περίμενα πιο προσεκτικό ψήσιμο στο Wagyu strip για να έχει η σάρκα περισσότερη χάρη. Οι σάλτσες που τα συνοδεύουν, (τσιμιτσούρι, πιπεράτη, μπεαρνέζ) είναι εξαίρετες και οι γαρνιτούρες συμπαθητικές. Το φινάλε των επιδορπίων επεφύλασσε δυνατές συγκινήσεις. Όχι από το μέτριο Paris-Brest φιστικιού, αλλά από το πανέξυπνο και θεαματικά σερβιρισμένο tea-ramisu με κρέμα πράσινου τσαγιού matcha. Υπογραμμίζω το προσεγμένο σέρβις, την καλή wine-sake list και τα δυνατά κοκτέιλ των Δημήτρη Καραπάνου και Βασίλη Σγουρομάλλη.

Bungalow 7

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 18/7.

BUNGALOW 7 Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2111907001. Ωράριο λειτουργίας: XXXXX. Τιμή: € 65-100 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι. Πάρκινγκ: Valet service.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Bungalow 7

Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
01/08/2024