SeaRocks

14,5 ↑

Ύστερα από την περσινή, αναγνωριστική σεζόν επί παριανού εδάφους, ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Παρίκος ανεβάζει επίπεδο το πολύ όμορφο παραλιακό ρεστοράν "SeaRocks", στο οποίο εμπλέκεται και επιχειρηματικά.

searocks1

Ο κατάλογος του "SeaRocks" διατηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά πιάτα από πέρσι και συμπληρώνεται με καινούργια, που αποπνέουν βαθιά νοστιμιά και στέκουν με αυτοπεποίθηση στο τερέν του fine comfort. Θα έλεγα πως τα διακρίνει επιπλέον μια φίνα ισορροπία, όπως την ανιχνεύω στο ολόσωστα κομμένο καρπάτσιο από φαγκρί που δέχεται έναν πολύ κομψό παροξυσμό εντάσεων από αχινό, φύκια και σος ponzu, στο πρωτότυπο σερβίρισμα του ταραμά με ντομάτα κονφί και αυγοτάραχο αλλά και στο εξαιρετικό χτένι που σερβίρεται στο όστρακό του με μια πληθώρα υφών και αρωμάτων από παστινάκι, βούτυρο μαντζουράνας και ψιλοκομμένη λούντζα. Ακόμα όμως και στις πιο απλές στιγμές του, ο σεφ φροντίζει να εντάσσει στα πιάτα ορισμένες δημιουργικές τσαχπινιές που εξάπτουν το ενδιαφέρον. Έτσι, τα τηγανιτά σε καλαμποκάλευρο καλαμαράκια ελαφραίνουν καθώς τα βουτάς σε μια ωραία σος αγιολί με λάιμ και μελάνι σουπιάς, το χταπόδι δανείζεται την αίσθηση του καπνού από τις ανατολίτικες σάλτσες muhammara και harissa που το συνοδεύουν, ενώ τα ταλιολίνι λεμονιού με καβούρι, τσίλι και φρέσκο βασιλικό έχουν ένα μέλωμα δροσερό και πικάντικο που δεν συναντάς συχνά.

 

Searocks2

Είναι από τα πιάτα που αποτυπώνουν με τον πιο απτό τρόπο τον fine comfort πλου του μαγαζιού, όπως και τα ιδιαιτέρως λιχούδικα short ribs που κερδίζουν επιπλέον πόντους χάρη στη φίνα σάλτσα τους που ενισχύεται με σος teriyaki. Η ρεβυθάδα που ψήνεται στους μεγάλους ξυλόφουρνους του μαγαζιού δεν έχει τη χαρακτηριστική γήινη λιτότητα της παριανής, είναι όμως ξεχωριστή και διαθέτει προσωπικότητα, που σμιλεύεται στη γάστρα με χταπόδι, δεντρολίβανο και ντομάτα. Τα επιδόρπια είναι τα καλύτερα που δοκίμασα όλες τις ημέρες που βρισκόμουν στο νησί, αποκαλύπτοντας το ταλέντο του δημιουργού τους και στη ζαχαροπλαστική.

SEAROCKS Αμπελάς, 6970103776. Καθημ., μεσημ.-βρ. Τιμή: € 45 – 65 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πάρκινγκ: Ναι.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια