Parōn

14,5 ↑

Το ξενοδοχείο "Parilio" υποδέχτηκε φέτος ως επικεφαλής της κουζίνας του τον πολύ ταλαντούχο σεφ Θάνο Φέσκο.

paron1

Δίνοντας από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας, το ξενοδοχείο "Parilio" υποδέχτηκε φέτος ως επικεφαλής της κουζίνας του τον πολύ ταλαντούχο σεφ Θάνο Φέσκο. Με αυτήν την αφορμή δημιούργησε μάλιστα το ολοκαίνουργιο εστιατόριο "Parōn", που παντρεύει χαριτωμένα ως προς την ονοματοδοσία του το παρόν με την Πάρο, και εποπτεύει την μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου που θυμίζει εξωτική παραλία από μια όμορφη γωνία με γήινες πινελιές στην ατμόσφαιρα και έμφαση στα φυσικά και ανεπεξέργαστα υλικά. Ο Φέσκος μεταφέρει εδώ ένα κομμάτι της αβανγκάρντ μαγειρικής φιλοσοφίας του "Delta", όπως οι πίκλες και οι ζυμώσεις, αλλά πολύ σοφά παρουσιάζει γεύσεις σε ένα πιο comfort, χαλαρό και κοσμοπολίτικο ύφος που ταιριάζει στο κλίμα του καλοκαιριού.

Paron2

Το σαλατούρι με αλμυρίκια, τσιπούρα, ταραμοσαλάτα και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών είναι μια ελεύθερη απόδοση της κλασικής παριανής σπεσιαλιτέ, ευχάριστη, με τραγανά τα χόρτα και ωραίο το ψάρι του. Το ίδιο πρωταγωνιστεί, σε αλίπαστη εκδοχή, και σε ένα αλλιώτικο, ελληνικού ύφους, ceviche με λάδι λεμονιού, πίκλα από τσίλι, ντομάτα, αγγουράκι και γάλα τίγρης, που θα κολακευόταν όμως ως σύνολο αν οι εντάσεις ήταν πιο ισχυρές. Όπως αυτές για παράδειγμα που έχει το εξαιρετικό χταπόδι σχάρας με την καραμελωμένη κρούστα από φουντούκι και την στιλπνή κρέμα ντομάτας, και το κάνουν να ξεχωρίζει. Το μενού εκτελεί με καλό χέρι και μαγειρική αντίληψη ο ταλαντούχος σεφ Θάνος Μπαμπούρας, ο οποίος έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον συνονόματό του, και παραδίδει στο τραπέζι κι άλλες ωραίες στιγμές, σαν τον τρυφερό αστακό με τα ερεθιστικά αρώματα σχάρας δίπλα σε al dente κριθαράκι αλλά και το πολύπλοκο αρνίσιο καρέ με πούδρα φιστικιού, κρέμα από παστινάκι και μαρούλι στη σχάρα που ξεχειλίζει από αρώματα και βάθος.  

PARŌN Ξεν. "Parilio", Κολυμπήθρες, 2284051000. Ωράριο λειτουργίας: Καθημ., βρ. Τιμή: € 60 – 90 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πάρκινγκ: Ναι.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια