Matsuhisa Paros

15

Το δικό της "Matsuhisa" διαθέτει πλέον η Πάρος, το οποίο συντονίζει για πρώτη φορά το νησί στο ρυθμό των διεθνών εστιατορικών brands και βεβαίως των χαρακτηριστικών ιαπωνικών σπεσιαλιτέ του Nobuyuki Matsuhisa.

matsuhisa1

Αν και αποτελεί κομμάτι του ξενοδοχείου "Avant Mar", ο εντελώς open air χώρος του έχει αυτόνομη προσωπικότητα και ξεδιπλώνει τη δράση του σε μια πολύ ατμοσφαιρική αυλή που παντρεύει τον γιαπωνέζικο μινιμαλισμό με τις κυκλαδίτικες και μεσογειακές πινελιές σε ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια του νησιού. Όποιος επιθυμεί να χαρεί το omakase του μπροστά στη δράση της ανοικτής κουζίνας που βρίσκεται στα μετόπισθεν μπορεί βεβαίως να το κάνει, όμως το καλύτερο πόστο για να εισπράξει κανείς όλη την ατμόσφαιρα είναι το μπροστινό κομμάτι με τα κομψά τραπέζια στρωμένα κάτω από τους ψηλούς φοίνικες με τη θάλασσα στο βάθος. Η ομάδα του "Matsuhisa Paros", με επικεφαλής στη ζεστή κουζίνα τον Γιώργο Σπαγκάκο και στο sushi την Αμάντα Θανάτη, προέρχεται από τους κόλπους του αθηναϊκού μεγάλου "αδερφού" και υπό την καθοδήγηση του executive chef Τόνυ Βρατσάνου ανταποκρίνεται με επιτυχία στη φιλοσοφία και τις απαιτήσεις της κουζίνας του σπουδαίου Nobu.

matsuhisa2

Τα πιάτα ωμοφαγίας αποτελούν μέτρο σύγκρισης και εδώ έχουν αυτό το κάτι παραπάνω που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα συνήθη, όπως για παράδειγμα αυτό το πολύ καλό ceviche θαλασσινών με σολομό, τόνο και κόλιανδρο όπου γεύσεις και οξύτητες εκφράζονται και αλληλοσυμπληρώνονται υποδειγματικά. Οι corn tortillas με αστακό έρχονται στο τραπέζι σαν λευκός καμβάς για να πέσει πάνω τους ελαφρώς πικάντικη σάλτσα που ζωγραφίζει στη γεύση βάθος και διάρκεια, ενώ στις χαρακτηριστικές rock shrimps θυμάσαι εκ νέου τις αρετές του άσπιλου τηγανίσματος σε tempura που χαρίζει χρυσαφένια κρούστα στη γαρίδα και παράλληλα φυλακίζει την απαραίτητη υγρασία στο εσωτερικό της. Μονάχα στο sashimi φαγκρί αισθάνθηκα πως ξέφυγε το μέτρο ως προς τις οξύτητες, όμως το κεφάλαιο του sushi είναι στα γνώριμα υψηλά επίπεδα με φίνα κοψίματα, απαλό και συνεκτικό ρύζι, και ωραίες μινιμαλιστικές ιδέες σε ρολάκια και nigiri. 

MATSUHISA PAROS Ξεν. "Avant Mar", Νάουσα, 2284440320. Ωράριο λειτουργίας: Καθημ., βρ. Τιμή: € 100 – 145 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πάρκινγκ: Ναι.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια