Fine Mess

13,5

Μοναδικό στο είδος του smokehouse, που σιγοκαπνίζει και σιγοψήνει κρέατα όπως το συνηθίζουν στον αμερικανικό Νότο.

Fine Mess

Ξεκινώντας το 2019 στη Σκουφά την αθηναϊκή πορεία του, το "Fine Mess" άλλαξε λίγο διαδρομή και μετακινήθηκε στη Δελφών, σ’ ένα δυναμικό πόστο. Η δημιουργία του θέλει τη σεφ Έλενα Καπέρδα να ταξιδεύει για έξι εβδομάδες 21.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας 39 πολιτείες της Αμερικής, και να ερωτεύεται την κουλτούρα του καπνιστού μπάρμπεκιου που ανθεί στον αμερικανικό Νότο. Στο χώρο με τη μοντέρνα αύρα, το μοναστηριακό τραπέζι γράφει ωραία και το μπαρ απέναντι είναι ελκυστικό, αν κρίνω από το καλοφτιαγμένο Manhattan με rye ουίσκι που ήπια. Γύρω μου, κυρίως αντροπαρέες αποφασισμένες γι’ αυτό το στιλ των γεύσεων. Η καρδιά του smokehouse, όμως, χτυπάει δίπλα στη σάλα όπου, μέσα στα δύο μεγάλα σιδερένια καπνιστήρια, καπνίζονται και ψήνονται από 6 έως 12 ώρες τα κρέατα με τον καπνό και τη θέρμη της οξιάς, και όπου αν θέλεις μπορείς να έχεις μαζί με την παρέα σου μια ολοκληρωμένη BBQ Dining Experience στο chef’s table μέσα στο Smoking Room, καπνίζοντας και ψήνοντας οι ίδιοι με τους έμπειρους pitmaster. Όπως καταλαβαίνετε, το επίκεντρο ενός γεύματος στο "Fine Mess" είναι τα διάφορα σιγοκαπνισμένα κρέατα. Το ντελικάτο brisket, καπνισμένο με τον Texas low and slow way από Black Angus, σερβίρεται με fine dining διάθεση με μεταξωτό πουρέ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ και gravy. Η καπνισμένη hanger steak ταλιάτα, εκτός από τη γραμμένη νοστιμιά της, έχει και μια ιδιαίτερη υφή, τρυφερή αλλά και με δάγκωμα, και ταιριαστή συνοδεία από κίτρινα παντζάρια και μαγιονέζα καβουρδισμένου βουτύρου. 

Fine Mess

Τα υπόλοιπα, όμως, είναι αρκετά κατώτερα από τα κρεατικά και υποβιβάζουν τη γευστική αίσθηση. Χρειάζεται σαφώς καλύτερο flat bread για να αναδειχθεί το γευστικό pulled pork που μπαίνει πάνω του· τα νιόκι κολοκύθας είναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά η σάλτσα μασκαρπόνε και μοτσαρέλας τα καταπιέζει· οι New Orlean λουκουμάδες αόρατης καπνιστής γαρίδας είναι μέτριοι. Δεν συγκρίνονται καθόλου με το γευστικό επίπεδο των μαριναρισμένων σε bourbon ουίσκι βοδινών short ribs, που ξεκολλάνε σχεδόν μόνα τους απ’ το κόκαλο. Η κουρτίνα πέφτει νόστιμα με comfort cobbler ψητών φρούτων, τραγανιστό crumble αμυγδάλου, ωραιότατο παγωτό αλμυρής καραμέλας και κρέμα tonka.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 29/11.

Ωράριο λειτουργίας: Σάβ., Κυρ. & μεσημ.
Τιμή: € 35-45 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ).
Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι.
Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια