Καλωσόρισμα του Αντώνη

13,5

Κλασσική Ελληνική κουζίνα με γευστικό πρόσημο σε περιβάλλον με εξοχικές αναφορές

Καλωσόρισμα του Αντώνη

Κλασσική Ελληνική κουζίνα με γευστικό πρόσημο σε περιβάλλον με εξοχικές αναφορές

Καλωσόρισμα του Αντώνη - εικόνα 1

Το «Καλοσώρισμα του Αντώνη» είναι ένα από τα λίγα σημεία που έχουν μείνει στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας με αντικείμενο την κλασσική Ελληνική κουζίνα. Τα πιάτα που προτείνει ο Αντώνης Ρούσσος, κατά κύριο λόγο αστικής λογικής αλλά και με πινελιές που παραπέμπουν στην παράδοση, συνθέτουν ένα συγκροτημένο menu, χωρίς παρασπονδίες προς την κατεύθυνση της «μοντερνιάς» το οποίο σέβεται παράλληλα τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες που απαιτούν υγιεινό μαγείρεμα χωρίς υπερβολές στη χρήση των λιπαρών. Στα συν της εν λόγω φιλοσοφίας πρέπει να προσθέσουμε και την εξόφθαλμα καλή ποιότητα των υλικών η οποία συμβάλλει σημαντικά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Ο χώρος, σε εξοχικό περιβάλλον στη Νέα Κηφισιά, παραπέμπει περισσότερο σε κλασικό εστιατόριο προηγούμενων δεκαετιών και λιγότερο σε ταβέρνα. Συνολικά, αν και μεγάλος, είναι ζεστός, φιλόξενος και αρκετά φωτεινός καθώς επικοινωνεί με το περιβάλλον με ευμεγέθη υαλοπετάσματα. Για την ιστορία, μια και η εποχή μάλλον δεν το επιτρέπει, θα πω ότι ένα μεγάλο ατού του μαγαζιού είναι ο κήπος που τις καλές μέρες αξίζει και πολλαπλασιάζει τη συνολική απόλαυση.

Καλωσόρισμα του Αντώνη - εικόνα 2

Η πρόταση που κάνει το menu, είναι περιεκτική με ένα μεγάλο αριθμό πιάτων από σαλάτες, ορεκτικά, κύρια και επιδόρπια που διευκολύνουν τον πελάτη και του επιτρέπουν να κάνει επιλογές που καλύπτουν υπερεπαρκώς κάθε επιθυμία. Σε ότι με αφορά, σε πρώτο πλάνο γευστικό ενδιαφέρον είχαν το all time classic Ρουμελιώτικο κοκορέτσι, η κατσικομακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι και το κότσι με μελιτζάνες. Το πρώτο με ελάχιστο λιπάκι που κρατούσε ζωντανό το σύνολο και τραγανό περίβλημα είναι ένα πιάτο που στέκεται σταθερά στο ύψος του.

Χοντρό μακαρόνι, ισορροπημένη σάλτσα και τρυφερό κρέας είναι τα κύρια στοιχεία που επιβάλλουν την παρουσία στο τραπέζι για το δεύτερο, ενώ το τρίτο είναι στην ουσία ένα χουνκιάρ με καλή προσέγγιση που οι φίλοι του συγκεκριμένου πιάτου είμαι βέβαιος ότι θα το βρουν ελκυστικό. Δοκίμασα αρκετά πιάτα ακόμα, γενικά ενδιαφέροντα στο σύνολό τους, δεν θα σας κουράσω όμως με λεπτομέρειες. Θα επισημάνω απλά σε ότι αφορά τα ψητά κρέατα και κυρίως τη μαριναρισμένη μπριζόλα και το μπιφτέκι ότι χρειάζεται περισσότερη προσοχή στην επαφή τους με τη φωτιά για να έρχονται στο τραπέζι πιο ζουμερά και σωστά ψημένα.

Η συνολική εικόνα για το «Καλωσόρισμα του Αντώνη» χαρακτηρίζεται σαφώς από θετικό πρόσημο. Ο χώρος είναι φιλόξενος και ζεστός και ο Αντώνης Ρούσσος είναι ένας καλός οικοδεσπότης που ξέρει να υποδέχεται και να περιποιείται το κοινό που συχνάζει στο μαγαζί. Το τελευταίο ανήκει στην πλειοψηφία του στην αστική τάξη με πινελιές (περιοχή Κηφισιάς γαρ) από ανώτερα οικονομικά στρώματα και ηλικίες που καλύπτουν όλο το φάσμα. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει οικείο και άνετο περιβάλλον που, σε συνδυασμό με τις γευστικές επιδόσεις, αξίζει την προσοχή σας. Φυσικά, το Σαββατοκύριακο καλό είναι να κάνετε κράτηση.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια