Hide & Seek

13

Κρυμμένο σε ένα γοητευτικό κήπο του Χαλανδρίου, με εξαιρετικά κοκτέιλ και συμπαθή κουζίνα, αυτό το μπαρ απολαμβάνει τη μεγάλη δημοφιλία του.

Hide & Seek

Tηλ:

Τιμές:

€28 - €35

Κρυμμένο σε ένα γοητευτικό κήπο του Χαλανδρίου, με εξαιρετικά κοκτέιλ και συμπαθή κουζίνα, αυτό το μπαρ απολαμβάνει τη μεγάλη δημοφιλία του.

Hide & Seek - εικόνα 1

Η αυλή των θαυμάτων: Ειλικρινά δεν περίμενα­ ένα τόσο ζωντανό και ωραίο μαγαζί, κρυμμένο παντελώς από τα μάτια, σε ένα τόσο νεκρό το βράδυ σημείο της Λεωφόρου Κηφισίας. Διασχίζεις το διάδρομο και μπαίνεις σε ένα φοβερό κήπο γεμάτο φοίνικες, κάκτους, καστανιές και ακακίες, του οποίου η διαμόρφωση πετυχαίνει απόλυτα το στόχο της, καθώς ο κόσμος που συχνάζει στα τραπέζια του είναι πολυσυλλεκτικός και καλοβαλμένος: πολλές ζωηρές γυναικοπαρέες, οικογενειακές συναντήσεις, ρομαντικά ραντεβού, όλες οι διαθέσεις βρίσκουν τη θέση τους σε αυτόν το γοητευτικό κήπο. Πιο κοντά στο μπαρ το ντεκόρ γίνεται πιο χαρούμενο, με φωτάκια τυλιγμένα γύρω από τους φοίνικες.

Εκεί είναι τοποθετημένο κι ένα μακρύ τραπέζι, πόλος μπαρόβιας συνάθροισης και διασκέδασης. Μόνο τη μουσική βρήκα αμήχανη και άστοχα κλαμπίστικη, χωρίς κάποια επαφή με το mood του κόσμου – πολύ­ αργά κατάφερε να συντονιστεί. Βέβαια, ο καλός της ήχος στο εσωτερικό δεν έχει την ίδια ακουστική­ ποιότητα έξω, έτσι ο ρυθμός της βραδιάς διαμορφώνεται ουσιαστικά από την ενέργεια του κόσμου που γεμίζει το μαγαζί. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ όμορφα να έρθεις εδώ και νωρίς το μεσημέρι ή στο brunch του σαββατοκύριακου.

Hide & Seek - εικόνα 2

Πολυσυλλεκτική νοστιμιά κι ευ πίνειν: Θα ξεκινήσω από το δεύτερο, καθώς το «Hide & Seek» έχει βραβευτεί στα Αθηνόραμα Bar Awards. Ο Σπύρος Κερκύρας με τους συνεργάτες του «τρέχουν» ένα πολύ ξεχωριστό cocktail bar, που χτυπάει δυναμικά ποτά με άψογη ισορροπία. Διαλέξαμε δύο εξ αυτών για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας και ήταν και τα δύο γκανιάν. To γλυκοπικάντικο και ξινό Chily Joe και το ιδανικά φρουτώδες και πικρούτσικο long drink Pinky Americano έχουν στόφα και πολύ θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα αρκούντως ξηρά κοκτέιλ φαγητού στον κατάλογο. Περνώντας στο φαγητό, τώρα, μας περίμενε μια ωραία έκπληξη: παραγγέλνοντας fish ’n’ chips, χαρήκαμε μια αφράτη, άψογα ξεροτηγανισμένη και νοστιμότατη τεμπούρα μπακαλιάρου, με τη σάρκα του να διατηρεί την αλμύρα που πρέπει, και δίπλα της αφράτα homemade τσιπς με ωραία μαρμελάδα παντζάρι.

Hide & Seek - εικόνα 3

Οπτικά παρόμοια ήταν η αίσθηση για τα χειροποίητα spring rolls γαρίδας, αλλά από τη γέμισή τους έλειπε εκείνο το μπαχαρικό που θα πρόβαλλε κοντράροντας τη γεύση της γαρίδας, ενώ η σάλτσα μάνγκο διψούσε για κάτι, έστω ελαφρώς spicy. Στη συνέχεια ήρθαν τα ντεμέκ, δυστυχώς, τα πιάτα που ατύχησαν όσον αφορά είτε την τεχνική του μαγειρέματος είτε τη νοοτροπία δημιουργίας τους. Είναι κρίμα να έρχονται σωστά βρασμένα­ στροτσαπρέτι με μια τόσο βαρετή­ σάλτσα κοτόπουλου-μανιταριών, χωρίς κανένα ίχνος μπαχαρικών που θα έκαναν τις γεύσεις των υλικών να ξεχωρίσουν. ακόμη και η κρέμα παρμεζάνας μένει ξεκρέμαστη. Το μεσογειακό ριζότο, πάλι, είναι τόσο παραβρασμένο που καταπίνει –χωρίς να τους δώσει κάποια ευκαιρία έκφρασης– ντοματοπιπεριές, ελιές, φέτα και κρίταμο.

Hide & Seek - εικόνα 4

Είναι κρίμα, διότι η κουζίνα δείχνει ότι έχει χέρι με τα δύο αρχικά εδέσματα, όπως και με άλλες προτάσεις. Είναι ωραίο, ας πούμε, το ξινούτσικο και κρεμώδες φρικασέ με πράσα, σπανάκι, άνηθο που συνοδεύει ένα σωστά ψημένο, αλλά όχι αλανιάρικο λαβράκι. Δυστυχώς, από τη νόστιμη «καρδιά» χοιρινής μπριζόλας έχουν αφαιρέσει το dirty thing, το λιπάκι και το κόκαλο δηλαδή, και τα κυβικά της πέφτουν, γι’ αυτό αν θέλετε κρέας, παραγγείλτε καλύτερα την ταλιάτα ή την τεράστια χοιρινή σπαλομπριζόλα (από το μενού του brunch). Να πω ότι τρελάθηκα με τα επιδόρπια; Δεν μπορώ. Το σπασμένο μιλφέιγ είχε κακό φύλλο και η μους σοκολάτας είναι πολύ σφιχτή και το άρωμά της ασθενικό. Είναι σαφές ότι χρειάζεται μια προσπάθεια για να ανεβεί η κουζίνα και να ανταποκριθεί στη δυναμική της μπάρας.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 9/9.

HIDE & SEEK Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι, 2106776747. Ωράριο λειτουργίας: Και μεσημέρι. Τιμή: € 28-35 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι. Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Hide & Seek

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/08/2024